OPASAN SPORT

Legendarni skijaš skakač se vratio, skočio 201 m i završio u bolnici!

06.02.2017 u 10:13

Bionic
Reading

Gregor Schlierenzauer doživio je opasan pad na letaonici u Oberstdorfu u jednom od svojih povratničkih nastupa nakon više od godine dana pauze. Prema prvim pretragama u bolnici, izvukao se bez težih ozljeda...

Najuspješniji skijaš skakač u povijesti Svjetskog kupa vratio se početkom 2017. godine sportu kojem je toliko toga dao, nakon više od godine dana pauze. No, u potrazi za rekordnom 54. pobjedom u karijeri Schlierenzauer je ovog vikenda doživio težak pad na letaonici u Oberstdorfu.

Austrijski 27-godišnji skakač pao je pri doskoku nakon što je letio 201 metar u kvalifikacijama, a zatim je dugo nepomično ležao što je zabrinulo publiku. Schlierenzauer je odvezen u obližnju bolnicu i nije mogao nastupiti u glavnom dijelu natjecanja, no prve pretrage su pokazale da se izvukao samo s modricama i ogrebotinama.

'Ne znamo još ništa. Boli ga koljeno i to je jedino što zasad znamo. Nadamo se da ništa nije slomljeno,' upozorava ipak glavni austrijski trener Heinz Kuttin.

Ljubitelji sporta nadaju se da ovo neće pokolebati Gregora i da će sljedeće godine na Igrama u Pjongčangu biti u top formi, kao što je bio u Vancouveru 2010. godine kada je osvojio jedno zlato i dvije bronce...

Pad Schlierenzauera Autor: YouTube