internetska aukcija

Legendarni prvak Formule 1 rasprodaje kolekciju 'osobnih predmeta'

13.09.2023 u 11:40

Bionic
Reading

Bivši vozač Formule 1 i svjetski prvak Nigel Mansell odlučio je staviti na aukciju više od 300 predmeta koji su se prije nalazili u njegovom muzeju u Jerseyju

Internetska aukcija sastoji se od cijelog niza 'vrlo osobnih' predmeta koji se odnose na njegovu trkaću karijeru. Tako će na dražbi biti ponuđeni 32 trkaće kacige, 78 bejzbolskih kapa, 50 trkaćih odijela i više od 200 trofeja i nagrada.

Njegova 'kaciga u kojoj je stigao do zadnje pobjede u Formuli' mogla bi dosegnuti cijenu od 50.000 funti, a ponude za njegovu registarsku pločicu '5 NM' mogle bi doseći 60.000 funti.

Procjenjuje se da bi naručeni motocikl BMW R18 'II Leone Edition' iz 2020. mogao zaraditi između 20.000 i 40.000 funti.

Neobičniji predmeti uključuju otvorene i neotvorene magnume šampanjca predstavljene prilikom pobjeda gospodina Mansella na utrkama, kao i komemorativni japanski kristalni bodež.

Sada stanovnik Jerseyja, Nigel Mansell rođen je u Worcestershireu i odrastao u Birminghamu.

'Kolekcija je za mene vrlo osobna. To je, ukratko, materijalna manifestacija najznačajnijih trenutaka moje karijere i predstavlja sve za što sam radio od svojih tinejdžerskih godina do kraja moje trkaće karijere', rekao je o aukciji Mansell koji jesvoj muzej u St. Helieru zatvorio 2019. kako bi oslobodio prostor za druge poslovne pothvate.

Sve predmete Sotheby's prodaje online, a aukcija traje od 4. do 11. listopada.