VRAĆA SE NA KLUPU?

Legendarni Halilhodžić opet u središtu pozornosti: Telefon mi ne prestaje zvoniti

04.02.2024 u 09:26

Bionic
Reading

Bosansko-hercegovački nogometni stručnjak, 71-godišnji Vahid Halilhodžić, svojevremeno i trener Dinama, opet je u središtu pozornosti. Mnogi ga kontaktiraju...

Nakon što je odveo Maroko na SP u Katru 2022. godine, priliku da ovu reprezentaciju vodi na Mundijalu uskratile su mu zvijezde te reprezentacije. Zanimljivo, Halilhodžić je čak četiri reprezentacije odveo na SP, ali samo je s Alžirom na njemu i nastupio.

Obalu Bjelokosti odveo je na SP 2010., ali je dobio otkaz prije turnira u Južnoj Africi jer je s najjačom afričkom reprezentacijom kiksao na kontinentalnom prvenstvu. Na SP-u u Brazilu 2014. godine nastupio je s Alžirom, prošao je skupinu, ali mu je u produžetku presudila Njemačka te se potom i okitila svjetskim zlatom.

Na SP 2018. godine plasirao se kao izbornik Japana, ali do Rusije nije stigao jer se uoči prvenstva razišao u mišljenju s vodstvom saveza, pa mu je uručen otkaz.

No, Halilhodžić očito zna posao, te su ga se sada sjetile neke reprezentacije s afričkog kontinenta, gdje se igra završnica prvenstva.

'Prije svega, želim potvrditi da me zovu sa svih strana, možda pet ili šest reprezentacija koji su napustili Afrički Kup nacija me kontaktiralo i žele me angažirati, ali ne želim otkrivati o kojim je reprezentacija riječ', rekao je Halilhodžić za alaraby.co.uk te odgovorio na pitanje jesu li ga zvali iz reprezentacije Tunisa.

'Vjerujte mi, telefon mi ovih dana ne prestaje zvoniti. Još nisam dobio službenu ponudu Tunisa. Znam da me tamo vole, ali možda neću biti na raspolaganju trenirati njihovu selekciju. Ne zaboravite da mnoge reprezentacije u Africi vole Vahida i žele da ih treniram tako da ne znam što će se dogoditi u profesionalnoj budućnosti, vidjet ćemo'.