BURNO U OTVORENOM

Legendarni Ćiro postavio neugodno pitanje izvršnom direktoru HNS-a

14.11.2017 u 08:05

Bionic
Reading

Bivšeg izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Miroslava Ćiru Blaževića veseli povratak navijača na stadion bez incidenta, a nakon uspjeha naših nogometaša protiv Grčke gostujući u emisiji Otvoreno Ćiro je upitao izvršnog direktora HNS-a smatra li se Savez odgovornim za uspješan odlazak hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetsko prvenstvo

Hrvatska putuje u Rusiju na Svjetsko nogometno prvenstvo, a Zlatko Dalić nakon Ukrajine i dvije kvalifikacijske utakmice trebao bi ostati izbornik naše nogometne reprezentacije. Iza njega stale su najveće zvijezde reprezentacije - to je potvrdio i predsjednik HNS-a Davor Šuker. Može li s novim izbornikom početi nova era reprezentacije? Kako će se rasplesti situacija u vrhu HNS-a?,neka su od pitanja o kojima se raspravljalo u emisiji Otvoreno HRT-a u kojoj su gostovali bivši izbornik Ante Čačić, izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović, Ćiro Blažević i novinar HTV-a Stjepan Balog.

Bivšeg izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Miroslava Ćiru Blaževića veseli povratak navijača na stadion bez incidenta. Naglasio je da reprezentacija bez navijača nije značajna nikome, a da se novim izbornikom Dalićem vratio optimizam.

'Svi su očekivali da ćemo lagano proći skupinu no onda je rezultat kompromitiran pa je apatija zavladala nogometnim pukom, smatra Blažević. Izvršnog direktora HNS-a upitao je smatra li se Savez odgovornim za uspješan odlazak hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Rusiji', rekao je Ćiro, a prenosi HRT.

'Oko nas je emitirana silna negativna energija, smatra bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić. Utakmica sa Turskom za njega je najbolja gostujuća utakmica.  Ono što su Turci imali u toj utakmici, mi nismo imali u Rijeci', istaknuo je Čačić.

Čestitao je igračima i novom izborniku na plasmanu u Rusiju: 

'Ja sam izuzetno ponosan i sretan što Hrvatska ide na Svjetsko prvenstvo. Odbacuje da je netko pokušao utjecati na njegov rad dok je bio izbornik reprezentacije.'

Dalić će dobiti prijedlog ugovora u sljedeća 24 sata, u večerašnjoj je emisiji obećao izvšni predsjenik HNS-a Davor Vrbanović. Osim toga, najavio je i da će se izborna skupština održati još do kraja ove godine.

'Trenera određuje rezultat, ništa drugo. To je jedino mjerilo i kriterij. Nema tu međunarodnih zavjera', smatra sportski komentator HRT-a Stjepan Balog.

Napominje da je Dalić ujedinio navijače i da  postoje načini kako ozdraviti hrvatski nogomet. Problem vidi u činjenici da izbornici ne završavaju cikluse, a u radu Saveza smeta ga lutanje u strategiji i politici. 

Damir Vrbanović odgovorio mu je najavom da Savez ima sredstva koja kani iskoristiti za gradnju šest terena na hrvatskim prvoligaškim stadionima kojima je to potrebno.