samo za tportal

Legendarni Ćiro na sebi svojstven način najavio je okršaj Dinama i Rijeke

04.04.2018 u 10:56

Bionic
Reading

Nakon Hajduka, plasman u finale Hrvatskog nogometnog kupa traže Dinamo i Rijeka. A taj je dvoboj na rasporedu danas od 17.30

Maksimirski stadion od 17.30 domaćin je drugom polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa, a za mjesto u finalu bore se Dinamo i Rijeka.

>> Danas veliki sudar Dinama i Rijeke, a tko 'preživi', za nagradu dobiva Hajduk!

Naravno, s obzirom na trenutnu formu i rezultate posljednjih tjedana, malu bi prednost mogla imati momčad Rijeke. Međutim, kako je riječ o kup-ogledima te se igra samo jedna utakmica, legendarni Ćiro Blažević, koji je kroz dugogodišnju karijeru bio trener obiju momčadi, iznio je svoje viđenje.

  • +17
Rijeka - Dinamo 23. kolo, 7. ožujka 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

'Ovo je ono zaj... natjecanje, u kojem se stalno događaju čuda i u kojem puno puta pobijedi i slabiji suparnik. Prema tome, apsolutno nikome ne mogu dati veće šanse da će proći', javio se Ćiro Blažević iz Švicarske.

Najavio je svoj povratak u Zagreb tijekom večernjih sati, no na utakmicu neće stići.

'Ova je utakmica za Dinamo apsolutna nepoznanica, jer 'modri' su u Zaprešiću pokazali slabosti. Zato će ova utakmica dešifrirati kakve su uopće mogućnosti ovog Dinama. Je li to sve nesretni slučaj ili je momčad u velikoj krizi te će izgubiti i ovu veliku utakmicu', krenuo je obrazlagati Ćiro Blažević.

Jasno, nakon smjene Marija Cvitanovića i imenovanjem Nikole Jurčevića za trenera očekivalo se da će 'modri' zaigrati bolje. Međutim, iako je pod Jurčevićem Dinamo svladao Rudeš, dvoboj u Zaprešiću pokazao je da još uvijek nisu izašli iz krize, a koju je inicirala upravo Rijeka kada ih je na Rujevici pregazila 4:1.

'Nadam se da su Dinamovi igrači shvatili kako je ovo za njih, kako je William Shakespeare rekao, 'biti ili ne biti'. U ovoj utakmici nemaju pravo na popravni, a slučajnim porazom doveli bi pod znak pitanja sve što su napravili u prvenstvu. Dogodili li im se kiks, konzekvence bi mogle biti velike.'

Zar mislite da bi im i prvenstvo moglo biti ugroženo, iako imaju osam bodova prednosti?

'Apsolutno. S dva poraza, evo vode u ušima. I ovaj bi današnji rezultat mogao nagovijestiti veliku krizu.'

Trener Rijeke Matjaž Kek u utorak je izjavio kako ne može najavljivati ništa drugo osim pobjede, jer svjestan je da nakon ove utakmice nema popravnog.

'Matjaž Kek je mudrac i trener kakav je falio hrvatskom nogometu jer je donio ono nešto, u pozitivnom smislu, a što ja nazivam 'kurveštinom', ponavljam, sportskom, pozitivnom. On je svjestan kada i što treba reći, i zbog svojih igrača i svojih navijača. Vodi računa o svemu.'

Naravno, Ćiro Blažević gledao je i ogled Juventusa i Reala, a o čarobnom Ronaldovom golu i sjajnoj partiji Luke Modrića dao je svoj sud.

'Zbilja gol kakvog dugo nismo vidjeli. A najbolju ocjenu dao je njegov trener koji kao da se nakon tog gola pitao 'zar je uopće moguće tako zabiti?'. Za našeg Lukicu mogu samo reći da je duša ovog madridskog Reala', završio je u svom stilu legendarni Ćiro Blažević.