POLUFINALE KUPA

Danas veliki sudar Dinama i Rijeke, a tko 'preživi' za nagradu dobiva Hajduk!

04.04.2018 u 08:24

Bionic
Reading

Na Maksimiru je danas (17.30 sati) na rasporedu polufinale Hrvatskog nogometnog kupa između Dinama i Rijeke. Igra se samo jedna utakmica, a pobjednika u finalu u Vinkovcima (23. svibnja) čeka Hajduk

Dinamo je nakon europskog debakla redovito nizao pobjede u prvenstvu pa nikoga u klubu nije brinuo neuvjerljiv dojam Cvitanovićeve momčadi, no kada su se zaredali neuspjesi smjena trenera bila je neizbježna.

Novi trener Jurčević debitirao je pobjedom nad davljenikom Rudešom, no prošle je subote zapeo na prvoj ozbiljnijoj prepreci. Nije uspio Dinamo savladati čvrsti Inter u Zaprešiću, te je propustio dodatno povećati bodovnu prednost nad Hajdukom i Rijekom na prvenstvenoj tablici. Prošle je sezone Dinamo ostao bez trofeja, no u aktualnoj sezoni cilj zagrebačkog kluba osvajanje je dvostruke krune.

'Čeka nas velika utakmica, u ovom trenutku najveća za nas jer donosi šansu za ulazak u finale Kupa što nam je velika želja i ambicija. Napraviti ćemo sve da ispunimo taj cilj, optimist sam prije susreta s Rijekom. Napravili smo mali kiks u Zaprešiću, ali bilo je tu dosta subjektivnih i objektivnih okolnosti zašto nismo izgledali kako smo željeli. Rijeka je kvalitetna momčad, zadnjih nekoliko godina ima europski pedigre. Odigrali su jako puno ovakvih utakmica. Momčad su koja je aktualni prvak i osvajač Kupa, pobijedili su nas u zadnjoj utakmici i imaju velike motive. Znamo način na koji igraju, no pokušati ćemo ih neutralizirati i nametnuti im svoju igru. Vjerujem da ćemo doći do željene pobjede,' najavio je trener 'modrih' Jurčević polufinale Kupa.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

HNK Rijeka - prvak Hrvatske i osvajač Kupa

Osim dva očekivana boda, Dinamo je u Zaprešiću ostao i bez dva igrača zbog ozljeda, Leškovića i Gojaka. Nije na odmet napomenuti da Jurčević do kraja sezone neće moći računati na sjajnog mladog veznjaka Mora koji se teže ozlijedio igrajući za U21 reprezentaciju Hrvatske. Dobra je vijest za Jurčevića da mu se na raspolaganje vraća veznjak Doumbia, a u početnom se sastavu Dinama ponovno očekuju Soudani i Sosa koji su propustili prvenstveni susret protiv Intera.

Rijeka je prošle sezone uz povijesni prvi naslov prvaka Hrvatske osvojila i Kup pobijedivši baš Dinamo u varaždinskom finalu. Zbog lošijeg starta sezone Rijeka teško može srušiti Dinamo s trona prvenstvene tablice, stoga je glavni cilj kluba postalo osvajanje Kupa.

  • +23
Finale Kupa 2017.; Dinamo - Rijeka Izvor: Cropix / Autor: Krajac Damir / CROPIX

Nakon velike rekonstrukcije momčadi tijekom zimskog prijelaznog roka trener Kek opet na raspolaganju ima igrače gladne uspjeha, a to se vidi u izvedbama i posljednjim rezultatima Rijeke. Niz od četiri uvjerljive pobjede među kojima je i ona protiv Dinama prekinut je prošle subote u jadranskom derbiju. Na Poljudu je Rijeka povela golom Čolaka početkom drugog poluvremena, no samo deset minuta kasnije Caktaš je Hajduku donio izjednačenje precizno izvedenim jedanaestercem.

'Već nakon ždrijeba bilo je jasno da nas čeka najteži mogući protivnik. Svi znamo što znači Dinamo u Maksimiru, ali radi se o jednoj utakmici. Ne znam da li je čudo što tražimo prolaz u finale. Moramo odgovoriti bolje u momentu kada se osvoji lopta, Hajduku nismo dali priliku da dođe do šanse. Zadovoljan sam kako ekipa raste i kako igrači žele rezultat. Znamo da nam na Maksimiru neće biti lako, no rezultat je uvijek plod događaja na terenu. U ovakvim utakmicama izvedba mora biti savršena da bi stigli do pobjede,' izjavio je strateg branitelja naslova u Kupu Matjaž Kek.

Gostima će u Zagrebu nedostajati robusni napadač Čolak koji je suspendiran, a neočekivani problem Keku postala je pozicija vratara budući da prvi vratar Sluga ima virozu. S obzirom da drugi vratar Prskalo ima problema s ozljedom, nije nemoguće da Kek od prve minute među vratnicama protiv Dinama priliku da junioru Panduru ili mladom nigerijskom vrataru Davidu.