Gospodin u kopačkama

Legendarni Chiellini nakon poraza od Intera i sjajnog Perišića, koji ih je dotukao, objavio da napušta klub, ali jedna stvar nikome nije jasna

12.05.2022 u 12:16

Bionic
Reading

Nakon poraza Juventusa od Intera u finalu talijanskog Kupa legendarni stoper Giorgio Chiellini objavio je kako definitivno na kraju sezone napušta klub

Godinama je Giorgio Chiellini bio stup obrane talijanske reprezentacije koju je u travnju ove godine ponosno napustio (službeno će se oprostiti u prijateljskoj utakmici protiv Argentine na Wembleyju, opa..), a sada je najavio da napušta i Juventus nakon što ih je Inter, zahvaljujući genijalnosti Ivana Perišića, dobio u produžetku. No, još uvijek nije jasno je li odlučio još igrati ili odlazi u igračku mirovinu.Taj detalj nikome nije jasan i zasad se o tome ne zna ništa. Glasin postoje pa tako talijanski mediji navode kako bi Chiellini karijeru mogao nastaviti u SAD-u.

>> Pogledajte golčinu Perišića kojom je dotukao Juventus, a nakon slavlja poslao je poruku šefovima Intera koja je odjeknula; zna se i razlog!

'Dajem prostor mlađima i sljedeće sezone neću biti ovdje. U ponedjeljak ću se oprostiti od mog stadiona i Fiorentina će biti moja posljednja utakmica. S veseljem pozdravljam ovaj klub čiji ću ostati najveći navijač jer će Juve uvijek ostati uz mene', piše u objavi 37-godišnjeg Chiellinija koji je u Juventus stigao 2004. godine. S klubom je ispao i u Serie B nakon afere s namještanjem utakmica, a igrao je i i dva finala Lige prvaka. S Juventusom je Chiellini osvojio i devet uzastopnih naslova prvaka Italije, od 2012. do 2020. godine, te pet Talijanskih kupova. Čudesna karijera!

No, mnogima će zapravo u sjećanju ostati po jednoj bizarnoj sceni na utakmici Svjetskog prvenstva između reprezentacija Urugvaja i Italije iz 2014. godine kada ga je u jednom duelu Luis Suarez ugrizao.

Cijeli svijet vidio je tu sramotu kako Suarez grize zubima za rame talijanskog stopera, ali Chiellini je nešto kasnije kao pravi gospodin rekao kako pravog ugriza nije bilo. Uostalom, poznato je kako Chiellini nakon spomenute utakmice uopće nije prijavio nasilno ponašanje Suareza niti je u zapisnik uvedeno da ga je ugrizao.

No, činjenica jest kako je FIFA kaznila Suareza suspenzijom od četiri mjeseca i devet reprezentativnih utakmica.

U žaru borbe činilo se kako je Suarez divljački ugrizao Chiellinija, a puno mjeseci kasnije Fernando Mitjans , potpredsjednik Fifine žalbene komisije, otkrio je pravu isatinu:

'Chiellini mi je tada rekao: Ma to nije bilo ništa, bilo je kao poljubac djevojke. Pretjerao sam kako bi Suarez dobio crveni karton.'

Bez ovakvih sportaša nogomet sigurno više neće biti isti.

  • +5
Juventus - Inter, finale talijanskog Kupa 2022. Izvor: EPA / Autor: Riccardo Antimiani