poziva na raspravu

Legendarni Carlos Valderrama objavio popis 11 najboljih igrača na SP-u; na njemu se našla dva Hrvata, ali...

  • V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 21.12.2022 11:45
  • Objavljeno 21.12.2022 u 11:13
Bionic
Reading

Nekadašnji kolumbijski reprezentativac Carlos Valderrama objavio je popis jedanaest nogometaša koji su po njegovom mišljenju bili najbolji na Svjetskom prvenstvu u Katru

Kada je igrao u top formi Carlos Valderrama slovio je za jednog od najboojih veznih igrača na svijetu, a pozorno je pratio i sve utakmice na Svjetskom prvenstvu u Katru. Tako je, nakon velikog slavlja Argentine te nakon što su proglašeni najbolji igrači u svakoj kategoriji objavio i svoj popis jedanaest najboljih nogometaša, a među koje je uključio hrvatske igrače Joška Gvardiola i Luku Modrića.

Kada je golman u pitanju Valderrama se ipak odlučio za Argentinca Martineza kojem je dao prednost ispred Dominika Livakovića.

'Ovdje predstavljam svoj popis najboljih igrača na Svjetskom prvenstvu da ga analizirate i da raspravljamo kao i uvijek', rekao je 61-godišnji Carlos Valderrama putem Instagrama.

Na popisu su se našli: Dibu Martinez (Argentina), Hakimi (Maroko), Otamendi (Argentina), Gvardiol (Hrvatska), E.Fernandez (Argentina), Amrabat (Maroko), Modrić (Hrvatska), Griezman (Francuska), Messi (Argentina), Mbappe (Francuska) i Alvarez (Argentina).

Naravno, ubrzo su se javili navijači svih mogućih reprezentacija i svatko je imao neku sugestiju ili bi spomenuo igrač akoji se mogao naći na popisu.

No, na većini popisa raznih stručnjaka našli su se baš Gvardiol, 20-godišnji branič, i Modrić, 37-godišnji veznjak, koji su osvojili s s Hrvatskom brončanu medalju pobjedom od 2:1 nad Marokom.

Bivši vezni igrač Valderrama nastupio je na tri svjetska prvenstva - u Italiji 1990., SAD-u 1994. i Francuskoj 1998.- a isticao se svojom čupavom dugom kosom.

Kolumbijac, sa 111 nastupa za reprezentaciju, čestitao je putem Instagrama Argentini na osvojenom naslovu izborenom na jedanaesterce protiv Francuske. Za najboljeg izbornika prvenstva odabrao je Lionela Scalonija koji je donio Argentini pehar poslije 36 godina čekanja.

  • +39
SP Katar 2022: Hrvatska - Maroko Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal