Kraj jedne ere

Legendarni branič otišao je u mirovinu; nakon avanture u Turskoj rekao je zbogom

29.05.2024 u 22:06

Bionic
Reading

Smatran jednim od najboljih obrambenih igrača svoje generacije poznat po svojoj tehnici, sposobnostima igranja s loptom, uklizavanjima i igranja u odbrani sa tri ili četiri igrača

Leonardo Bonucci službeno je završio svoju osebujnu karijeru. Tijekom svojih igračkih dana osvojio je osam titula Serije A, pet Coppa Italia, pet Supercoppa Italiana s Juventusom, kao i Europsko prvenstvo 2020 (održano 2021. zbog pandemije COVID-19) i brončanu medalju na FIFA Kupu konfederacija 2013. godine s talijanskom reprezentacijom, uz brojna individualna priznanja koja potvrđuju njegov status jednog od najboljih defenzivaca svoje generacije.

Tijekom svoje karijere, Leonardo Bonucci je igrao za Inter, Treviso (na pozajmici), Pisu (na pozajmici), Bari, Juventus (dva puta), Milan i Union Berlin te je karijeru završio u Turskoj točnije u Fenerbahčeu.

Jednom prilikom je Jose Mourinho imao izjavu o tandemu s Giorgiom Chiellinijem s kojim je dugi niz godina branio boje Stare Dame:

'Leonardo Bonucci i Giorgio Chiellini... mogli bi otići na Sveučilište Harvard da drže predavanja o tome kako biti središnji branič. Oni su kvaliteta. Kad kažem kvaliteta, ne mislim samo na kreativne igrače. Chiellini-Bonucci, to je apsolutno prekrasno za gledati!'

Legendarni trener savršeno je rezimirao njihovo partnerstvo te je svaka dodatna riječ suvisla! Vijest o umirovljenju prvi je prenio Fabrizio Romano... kao i uvijek!