POANTA NOGOMETA

Legenda zavapila: Što vam je, pustite Messija na miru!

21.02.2016 u 21:34

Bionic
Reading

Johan Cruyff još uvijek vodi bitku s rakom pluća, no javno je istupio na temu kritika koje u Španjolskoj proživljava najbolji igrač današnjice

Cruyff je uvjeren da će dobiti i najljućeg protivnika, te da će i u 'duelu s rakom' izaći kao pobjednik. Takva mu je narav. Kaže, vodi 2:0, ali utakmica još nije gotova. Spremno je iznio svoj stav o penalu kojega su nedavno za Barcelonu izveli Suarez i Messi, a koji je on iskoristio još prije četiri desetljeća.

'Čitam razne kritike na račun Messijevog poteza i uopće mi nisu jasne. Nogomet služi da bi zabavio navijače i Messijev potez je učinio upravo to. Nogomet, upamtite, nije stvoren da bi izazivao ratove i kontroverze već da zabavlja,' podvlači istinski velikan i nastavlja.

'Gledao sam utakmicu i bio sretan kada sam vidio što su izveli. Mogu se poistovjetiti s inovatorima, a to je bio upravo takav potez. Općenito, u ovoj momčadi Barcelone treba uživati, a ne im tražiti svaku pogrešku. ja ih obožavam,' kaže 'otac projekta' koji je svojedobno uveo zlatno pravilo u Barceloni da sve uzrasne kategorije igrao u sustavu 4-3-3 što se danas pokazuje potezom stoljeća.


Prisjetio se i kako je on u Ajaxu sa suigračem Olsenom izveo 'svoj penal'.

'Palo mi je to jednom na pamet tijekom treninga. Kada sam mu prvi put rekao uzvratio mi je da sam lud. Ali onda je rekao: OK, ajmo to napraviti. uspjeli smo i taj se gol vrti još i danas. Koliko golova 'preživi' toliko vrijeme? Mediji su nas tada hvalili na sva zvona, ne razumijem zašto se pristup toliko promijenio,' završava Cruyff.

Takvi golovi prežive test vremena