izgubili su 7:0

Legenda Manchester Uniteda nakon povijesnog debakla na Anfieldu nije imala milosti: Nestao bih na nekoliko mjeseci...

06.03.2023 u 12:24

Bionic
Reading

U najvećem derbiju engleskog nogometa Liverpool je na Anfieldu u 26. kolu Premier lige razbio Manchester United 7:0. Roy Keane, legenda kluba i nekadašnji kapetan 'crvenih vragova' komentirao je ovaj nestvaran poraz

Manchester United se u prvih 45 minuta na Afieldu još nekako i držao, gubili su 'crveni vragovi' samo 1:0, a onda u nastavku jednostavno nestali s terena. Liverpool im je u nastavku utakmice utrpao čak šest golova za povijesno poniženje u najvećem engleskom derbiju.

Kritike na račun igrača Manchester Uniteda stižu sa svih strana, a posebno je oštar bio nekadašnji kapetan i legenda kluba Roy Keane. 'Ludi Irac' je kao igrač bio beskompromisan, a sad je takav i kao stručni komentator. Nije imao nimalo milosti za nogometaše koji danas nose dres Uniteda.

'Ovo je šokantan dan', kazao je Keane nakon susreta pa nastavio:

'Stariji i iskusniji igrači nisu pokazali nikakve liderske vještine. Golovi koje je United primio bili su šokantni. Težak je ovo dan za United. Hvala Bogu, nikad nisam bio dio momčadi Uniteda koja je doživjela takav sramotan poraz. Jer ovo je katastrofa... Igračima će biti neugodno, sramit će se svoje igre. Kad je postalo teško, jednostavno su nestali s terena', kazao je Keane.

  • +11
Liverpool - Manchester United, engleska liga, 5.3.2023. Izvor: EPA / Autor: Peter Powell

Ovo je jedan od najtežih poraza Uniteda u povijesti, a Roy Keane je imao 'prijateljski savjet' za igrače.

'Kad tako primiš golove, moraš pokazati neku vrstu ponosa, borbe, duha... Ali oni nisu pokazali ništa od toga. Baš ništa! Da me pobijede 6:0 ili 7:0, otišao bih skrivajući se. Nestao bih na nekoliko mjeseci. Ovo je stvarno neugodno, bolje im je da se neko vrijeme ne pojavljuju u javnosti', zaključio je Roy Keane.