ZVIJEZDA CAVSA

LeBron James oborio još jedan rekord Michaela Jordana

26.04.2016 u 12:50

Bionic
Reading

Jedan od najboljih igrača današnjice LeBron James u četvrtoj utakmici doigravanja protiv Detroita, u pobjedi 100:98 za prolazak u polufinale Istoka, odigrao je svoju 180. utakmicu u play-offu. Tako je 31-godišnji James prestigao legendarnog Michaela Jordana koji je ostao na 179 odigranih play-off utakmica

U svojoj 13. sezoni igranja LeBron je srušio ovaj rekord i na pitanje koliko mu to znači odgovorio je:

'To znači da je on završavao serije prije mene', kazao je James.

Što se tiče NBA titula i ubačenih koševa LeBronu, koji je zasad osvojio dvije titule NBA prvaka, trebat će još nekoliko sezona na visokoj razini kako bi prestigao Jordana koji je kao igrač Chicago Bullsa osvojio šest prstenova.

Kad su koševi u play-offu u pitanju predviđa se kako bi LeBron mogao doći na prvo mjesto svih vremena, ali pod uvjetom da ga zaobiđu teške ozljede. Trenutačno je prvi Jordan sa 5987 poena, a LeBron je šesti sa 5111 uz dodatak kako će još popraviti svoje brojke jer se očekuje kako će njegov Cleveland otići daleko u ovogodišnjem play-offu.

>> Oklahoma prošla preko Dallasa; Clippersi ostali bez Chrisa Paula!

Trenutačno su ispred njega Tim Duncan, Shaquille O'Neal, Kobe Bryant te na drugom mjestu svih vremena Kareem Abdul- Jabbar, igrač koji je ubacio najviše poena u karijeri kada je sezona u pitanju. Osim Duncana, koji će još kratko igrati, svi nabrojani igrači su umirovljeni, a s obzirom da James može još nekoliko sezona igrati na visokoj razini, mogao bi srušiti taj rekord i prestići većinu po broju poena.