OZLJEDE KROJE PLAY-OFF

Oklahoma prošla preko Dallasa; Clippersi ostali bez Chrisa Paula!

26.04.2016 u 11:42

Bionic
Reading

U prvom kruga doigravanja NBA lige košarkaši Oklahome izbacili su Dallas sa 4-1 u pobjedama nakon što su noćas slavili u svojoj dvorani sa 118:104. Oklahoma će u polufinalu Zapadne konferencije igrati protiv San Antonija, koji je veliki favorit u tom dvoboju. Međutim, osim nedavne ozljede Stephena Curryja sada se ozlijedio i Chris Paul pa ispada kako ozljede kroje play-off

Uoči utakmice osebujni vlasnik Dallasa Mark Cuban svojom je izjavom pokušao izbaciti iz takta playmakera Oklahome Russella Westbrooka.

'Westbrook je All Star igrač, ali nije zvijezda, niti superstar', rekao je Cuban.

Za takav komentar Westbrook mu se osvetio na terenu, ubilježivši 36 poena, 12 skokova i 9 asistencija, a Kevin Durant je dodao 33 koša i 7 skokova.

Dirk Nowitzki, koji će uskoro proslaviti 38. rođendan, jedini je bio raspoložen u Dallasu, postigavši 24 poena.

Los Angeles Clippersi su doživjeli dvostruki gubitak. Poraženi su u gostima kod Portlanda sa 84-98, čime je serija poravanata na 2-2 u pobjedama, a ostali su i bez svojeg najboljeg igrača Chrisa Paula. On je napustio igru u trećoj četvrtini zbog ozljede desne ruke i mogao bi propustiti ostatak doigravanja. Sumnja se kako je došlo do poknuća kosti što bi značilo kraj za jednog od najboljih playmakera NBA lige. Svakako loša vijest za navijače Clippersa koji su imali velike ambicije ove sezone...

Portland je do pobjede predvodio Al-Farouq Amin sa 30 koševa (trice je gađao 6-10), a playmaker CJ McCollum dodao 19 poena.

Kod Clippersa Blake Griffin i Jeff Green ubacili su po 17 poena, a Chris Paul, koji je napustio igru u trećoj četvrtini, zabio je 16 koševa.

Charlotte Hornetsi su na svom parketu svladali Miami Heat sa 89-85, pa je rezultat u pobjedama poravnat na 2-2. Hornetsi su protivnike uništili prodorima pod koš, a tu su se istaknuli bekovi Kemba Walker sa 34 i Jeremy Lin sa 21 košem.

Kod Miamija Joe Johnson je zabio 16, Luol Deng 15, a Dwyane Wade i Goran Dragić po 12 koševa. Miami je imao skroman šut iz igre (39,5 posto) te 17 izgubljenih lopti koje su Hornetsi pretvorili u 18 poena.