MICHELA NAZVALI SVINJOM

Lazijevi navijači nagazili Platinija, Uefa 'sjela' na račun

11.03.2013 u 19:00

Bionic
Reading

Lazio, rimski nogometni klub, kažnjen je s 10.000 eura zbog toga što su navijači kluba, tijekom nedjeljne domaće utakmice protiv Fiorentine, razvili neprimjerene transparente

U pitanju su bili transparenti s uvredljivim porukama na račun predsjednika Europske nogometne organizacije (UEFA-e), Francuza Michela Platinija

Inače, poruka s transparenta na dvoboju protiv Fiorentine glasila je: 'Heysel, 29. svibnja 1985. Imao si nage igrati i slaviti pred 39 mrtvi. Platini svinjo, ti si nemoralan'. Aludirali su navijači Lazija na pobjedu Juventusa nad Liverpoolom u finalu Kupa prvaka, a jedini pogodak na toj utakmici zabio je upravo Michel Platini.

Nastavak je to samo problema koje klub u posljednje vrijeme ima sa svojim navijačima. Naime, zbog rasističkog vrijeđanja Lazio će morati iduće dvije domaće europske utakmice igrati pred praznim tribinama.

Podsjetimo da je Lazio i dalje u Europa lige, te je u prvom ogledu osmine finala slavio kod Stuttgarta s 2:0.

Recimo i da je Genoa kažnjena s 30.000 eura jer su navijači te momčadi, tijekom petka, vrijeđali suparničkog nogometaša Marija Balotellija. Recimo i da su se domaći 'huligani' istakli sa bacanjem upaljača, novčića i ostalih predmeta na travnjak tijekom utakmice.