ŠVEDSKOJ NADA, SRBI SVE BLIŽE

Kvalifikacije: Favoriti lako do bodova

10.06.2009 u 22:41

Bionic
Reading

U srijedu je odigrano sedam dvoboja u europskim kvalifikacijama za predstojeće nogometno SP. Iznenađenja nije bilo, favoriti su opravdali svoj status

Iako su već ranije osigurali put u Afriku, Nizozemci su golovima Ooijera i Robbena sa 2:0 svladali Norvešku na svom terenu. U istoj skupini, s istim rezultatom je slavila i Makedonija protiv Islanda. Golove su postigli Stojkov i Ivanovski. U skupini u kojoj je Nizozemska osvojila jednak broj bodova kao ostale četiri reprezentacije u zbroju, Makedonci su se izjednačili sa Škotima na drugom mjestu, no imaju i dvoboj više.

Srbija je odradila i gostovanje na Farskim otocima i zadržala distancu od Francuske na čelu skupine 7. Za 0:2 zabili su Jovanović i Subotić. Srbi imaju osam bodova i dvije utakmice više od Francuske.

Švedska je vratila nadu u plasman visokom pobjedom protiv Malte. Golove za konačnih 4:0 postigli su Kallstrom, Majstorović, Ibrahimović i Berg, a Šveđani sada dijele treće mjesto u skupini s Portugalom. Drugoplasirana Mađarska ima četiri boda više.

Rusija je u najjačem dvoboju dana sa 3:0 slavila kod Finske. Dva pogotka zabio je Keržakov, a pobjedu 'zbornaje' potvrdio je Žirjanov. Rusija je druga, bod iza Njemačke.