OBNOVA

Kupite dio Hajdukove povijesti za samo 50 kuna!

03.09.2014 u 19:36

Bionic
Reading

Na stadionu Poljud u srijedu su počeli radovi na promjeni travnjaka i drenažnih slojeva, a obnova će stajati 3,2 milijuna kuna i financirat će je Grad Split

Poljudski stadion je izgrađen 1979. godine za održavanje Mediteranskih igara i ovo je prvi puta da se na njemu obavlja promjena travnjaka i drenaže.

Voditelj Hajdukova odjela logistike Jakša Radnić je rekao kako će obnoviteljski radovi trajati oko šest tjedana, te je naglasio kako bez pomoći Grada Splita to ne bi bilo moguće obaviti.

'Obnovom ćemo dobiti novi treset, novu podlogu, novo navodnjavanje i novu travu, a kad se to napravi teško da se može više ponoviti odgađanje utakmice radi oluje, kiše ili nekog jačeg nevremena', istaknuo je Radnić.

Po Radnićevim tvrdnjama, teren na Poljudu je bio totalno degradiran nestručnim održavanjem u prošlim godinama.

Voditelj Hajdukova Odjela za marketing Aljoša Bašić je istaknuo kako se među navijačima Hajduka pojavio veliki interes za kupnju dijela dosadašnjeg travnjaka na stadionu Poljud.

'Sutra od 10 do 20 sati organizirat ćemo prodaju kockica travnjaka površine 30x30 centimetara po cijeni od 50 kuna, a količina kupnje je neograničena. Na taj način će navijači moći doći do 'isječka povijesti Hajduka' odnosno do dijela travnjaka na stadionu Poljud na kojem su odigrane mnoge povijesne utakmice', kazao je Bašić.

Pojašnjeno je kako je iskorištena stanka u hrvatskom nogometnom prvenstvu zbog reprezentativnih nastupa da se obavi obnova travnjaka na Poljudu.