ZANIMLJIVA ANEGDOTA

Kukoč i Rađa imali poziv Partizana: Zatvorili smo se u sobu i nikome nismo otvarali

31.03.2024 u 15:04

Bionic
Reading

U subotu je na 71. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma prikazan film 'Magična sedmica' o životu i košarkaškoj karijeri Tonija Kukoča, čiji je autor poznati bosanskohercegovački komentator Sabahudin Topalbećirević.

Nakon premijere filma u Sarajevu i prikazivanja u Splitu, 'Magična sedmica' je prikazana u Beogradu, a Dom Omladine je bio pun do posljednjeg mjesta.

Nakon završetka filma uslijedio je petominutni pljesak publike, a tijekom govora Kukoča su svladale emocije, te je u jednom trenutku i zaplakao.

Inače, boraveći u Beogradu, Kukoč je bio i gost Sport Kluba, gdje je otkrio anegdotu vezanu uz košarkaški klub Partizan.

'Partizanova je publika školovana i znaju prepoznati talente. Ne mrze te kao osobu nego kao igrača. Možda su i ljubomorni što ne igraš za njih. Bilo je nekoć davno šanse da čak i ja i Dino (op.a. Rađa) u paketu dođemo u Partizan, ali to se nije dogodilo jer su ljudi iz Jugoplastike reagirali na vrijeme', otkrio je legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč, koji je nosio dres Jugoplastike i Benettona te potom NBA klubova: Chicago Bullsa, Philadelphia 76ersa, Atlanta Hawksa i Milwaukee Bucksa.

Objasnio je Kukoč o čemu se radilo i kada se to točno dogodilo.

'Bili smo na pripremama reprezentacije u Puli. Došao je Kićo (op.a. Dragan Kićanović) i rekao da potpisujemo ugovor ako smo zainteresirani. Mi smo kao djeca odmah zvali roditelje u Split i ljude iz Jugoplastike. Oni su nam rekli da se zatvorimo u sobu i nikome ne otvaramo dok oni ne dođu iz Splita. I došli su tu večer i potpisali smo ugovore'.

Cijeli razgovor možete pogledati OVDJE.