JE LI SE MOGAO ZAUSTAVITI?

'Kubanski monstrum' diskvalificiran na spektaklu UFC-a; borba okončana na kontroverzan način

04.03.2018 u 14:57

Bionic
Reading

Na borilačkoj priredbi UFC 222 u T-Mobile Areni u Paradiseu (Nevada) dogodila se je kontroverzna situacija u borbi Hectora Lombarda i C.B. Dollowaya, a koja je okončana diskvalifikacijom

Ova dva borca srednje kategorije, inače na rubu UFC otkaza, krenula su u borbu sa željom da pobjede i ostave dojam koji bi im osigurao novi ugovor s najmoćnijom borilačkom organizacijom.  

Prva runda je bila aktivna, ali ono najzanimljivije događalo se u njenim posljednjim trenucima. U tim zadnjim sekundama krenula je manja izmjena udaraca, a 'kubanski monstrum', koji ima i australsko državljanstvo, nije se zaustavio nakon što se oglasilo zvono za kraj runde, nego je uputio još dva udarca u glavu Dollowaya, a posebno je bio ubojit onaj drugi.

Na kraju američki hrvač nije mogao nastaviti borbu, a suci su nakon pregleda snimke diskvalificirali Lombarda zbog nelegalnih udaraca.

Je li Kubanac zaslužio na takav način izgubiti procijenite sami, ali nama čini da se mogao zaustaviti i da si je sam kriv za diskvalifikaciju. Uglavnom, fanovi 'slobodne borbe' podijeljeni su oko njegove diskvalifikacije...