ROMA - LAZIO 1:1

Krvava uvertira u derbi, Hernanes od junaka do tragičara

08.04.2013 u 21:20

Bionic
Reading

U ponedjeljak se na rimskom stadionu Olimpico igrao gradski derbi, između Rome i Lazija. No, kao po tradiciji, derbi ni ovog puta nije mogao preoći bez neželjenih scena jer tijekom dana po rimskim su se ulicama sukobili i navijači međusobno, ali i s policijom. Derbi je završio bez pobjednika 1:1, s time da je prvo ime dvoboja bio Brazilac Hernanes. Prvo je zabio prekrasan gol, potom je promašio penal, a onda ga još i skorivio nakon, kojeg je Totti zabio za 1:1

Dvije su osobe izbodene nožem u neredima koji su prethodili gradskom okršaju između nogometaša Rome i Lazija u 31. kolu talijanske Serije A…

La Gazzetta dello Sport piše da su dvojica navijača Rome stradala u 'sačekuši' koju su im na mostu preko rijeke Tiber priredili huligani iz redova pristalica Lazija. Srećom, zadobivene ozljede su lakše prirode tako da su navijači pušteni nakon što im je ukazana prva pomoć.

Prema izvještaju talijanske agencije ANSA, u sukobima između dviju navijačkih skupina napadnuto je i vozilo hitne pomoći. Huligani su ga gađali petardama i kamenjem te izlupali palicama.

Nakon što je čuo što se događa rimski je gradonačelnik Gianni Alemanno uputio javni poziv svim navijačima da smire strasti i prekinu s izgredima. Dućani i ostali obrati koji se nalaze u krugu Olimpijskog stadiona morali su biti zatvoreni zbog sukoba.

Bio je to 171. 'derby della Capitale' i 61. remi. Roma ima 63 pobjede, a Lazio 47. Utakmica je, osim tradicionalnog naboja, imala i veliku važnost zbog borbe za Europa ligu. Lazio je na ovaj način prestigao Inter na petom mjestu, te zadržao tri boda prednosti u odnosu na sedmoplasiranu Romu.

'Nebesko-plavi' su poveli u 16. minuti kada je Senad Lulić gurnuo loptu Hernanesu, a ovaj je sjajno pogodio s 20-ak metara. U tim je trenucima 27-godišnji Brazilac Hernanes bio junak utakmice, ali u drugom poluvremenu su mu kola krenula nizbrdo.

U 48. je minuti nakon ubačaja Lulića lopta u kaznenom prostoru u ruku pogodila Marquinhosa. Sudac je pokazao na bijelu točku, Hernanes se želio još jednom proslaviti, ali poslao je loptu pored gola. To je, međutim, bio samo početak njegovih muka. U 56. je minuti, naime, u kaznenom prostoru srušio Miralema Pjanića i omogućio Romi da izjednači. Francesco Totti nije propustio priliku, postigao je svoj deveti pogodak u rimskim derbijima, jednako koliko na vječnoj ljestvici imaju i Marco Delvecchio i Dino da Costa.

Stvari je za Lazio nakon toga dodatno zakomplicirao Giuseppe Biava koji je u vrlo kratkom roku, točnije od 63. do 69. minute dobio dva žuta kartona, oba puta zbog prekršaja na Marquinhosu. Igrači Vladimira Petkovića su ipak uspjeli sačuvati bod, unatoč tome što je u 80. minuti Erik Lamela promašio stopostotnu priliku.

Hernanes je zabio za 0:1
Totti je zabio za 1:1