PRIPREME ZA SPEKTAKL

Krenulo postavljanje leda u zagrebačkoj Areni

07.11.2012 u 10:23

Bionic
Reading

U odnosu na prijašnje sezone, Pan Arena Ice Fever održat će se u Areni Zagreb u dva termina. Prve tri utakmice igraju se od 14. do 18. studenoga

Nagradnjače na tportalu

U tjednu uoči prve utakmice Arena Ice Fevera tportal.hr će organizirati nagradnjače u kojima će ljubiteljima hokeja i zagrebačkih 'medvjeda' dijeliti karte za taj spektakl.

Tegljači puni opreme koja će se koristiti za postavljanje leda za hokejski spektakl Pan Arena Ice Fever koji će se održati od 14. do 18. studenoga stigli su pred Arenu Zagreb. U sklopu prvog ovosezonskog Ice Fevera zagrebački će 'medvjedi' na ledu Arene odigrati tri utakmice, a očekuje se da će ih uživo vidjeti više od 45.000 gledatelja. Bio bi to početak rušenja rekorda i želje organizatora da u tri utakmice u studenom i pet u siječnju dođu do brojke od 121.600 gledatelja na osam utakmica hokejaša, što bi bio teško dostižan rekord i čime bi hokej srušio sve rekorde gledanosti u regiji.

Sveukupna težina opreme za postavljanje leda koja je stigla u pet tegljača s oznakom posebnog transporta iznosila je nešto više od 75 tona. Transport opreme iz Italije do Zagreba trajao je pet dana, a veliku ulogu u tome imala je i tvrtka Trast, koja je sudjelovala i u organizaciji sportskog spektakla Arena Ice Fever u Puli.

Postavljanje leda i zamrzavanje površine u zagrebačkoj Areni povjereno je stručnom timu iz Italije koji će uz pomoć domaćih radnika te inozemnih i hrvatskih stručnjaka biti zadužen za održavanje leda tijekom trajanja Ice Fevera. Postavljanje leda u Areni Zagreb započelo je u srijedu u ranim jutarnjim satima, a taj proces trajat će pet dana, pa se prvi trening 'medvjeda' u Areni očekuje 13. studenoga u jutarnjim satima.

Podsjetimo da je zbog karakteristika same Arene ledena površina na kojoj se igraju utakmice nešto manja, a svojim dimenzijama podsjeća na klizališta na kojima se igraju utakmice NHL-a.

Svoju prvu ovosezonsku utakmicu u Areni Zagreb 'medvjedi' će odigrati u srijedu 14. studenoga u 19.15 sati, kada u Zagreb stiže ljubljanska Olimpija, čime će službeno započeti treći po redu najveći hokejski spektakl u regiji. Drugu utakmicu Medveščak će odigrati dva dana kasnije, a protivnik će mu biti momčad KAC-a, vrlo atraktivna momčad koja je izbacila Medveščak u polufinalu prošlosezonskog doigravanja. Treću i posljednju utakmicu Medveščak će odigrati u nedjelju 18. studenoga u 17.30 sati protiv možda i najatraktivnije momčadi lige, Red Bull Salzburga.

Sve utakmice Pan Arena Ice Fevera izravno će prenositi HRT, Sportklub te austrijska Servus TV, koja će posljednju utakmicu prenositi u HD rezoluciji uz sudjelovanje čak 24 kamere.