FAVBET Premijer liga

Kreće repriza finala Zadra i Splita, a trener favorita upozorava: Sve je otvoreno

23.05.2024 u 15:20

Bionic
Reading

U petak 24. svibnja na rasporedu je prva finalna utakmica doigravanja FAVBET Premijer lige između Zadra i Splita (MAXSport 1, 20:00 sati)

Repriza je to prošlogodišnjeg finala uz dodatak kako je prije 12 mjeseci prednost domaćeg terena imao Split, a ove godine prve dvije utakmice kod kuće - u dvorani Krešimir Ćosić - ima branitelj titule Zadar koji je po mnogima veliki favorit. Prvak Hrvatske postat će momčad koja prva ostvari tri pobjede, a treba reći kako Zadar u svojoj povijesti još nikada nije uspio obraniti titulu prvaka. S druge strane KK Split je svoju jedinu titulu u povijesti osvojio 2003. godine.

‘Imali smo dosta vremena za pripremu, nismo se naviknuli na tako dugi period bez utakmice. Ali dobro smo se pripremili, uhvatili zraka, napunili noge i spremni smo. Nije prvi puta, svi smo prolazili kroz te stvari. Bit će to sigurno jedna zanimljiva utakmica. Istina je da ove sezone imamo samo jedan poraz od Splita, ali ova serija je neka sasvim nova priča. Svaka utakmica u finalu može biti drugačija. Vidimo i da Split kroz zadnje utakmice uvodi neke nove stvari da bude spreman za nas. Isto radimo i mi', kazao je kapetan Zadra Marko Ramljak dodavši:

'Od prve sekunde treba ući jako, do pobjede možemo samo uz čvrstu obranu i dobro trčanje. Oni imaju svoje kvalitete. Za Shortera znamo, no u šutu može biti jednako opasan i Perković. Sullivan i Runjić dominiraju u napadačkim skokovima, Kalajžić je agresivan u obrani i donosi puno s ukradenim loptama… Imaju oni širok repertoar, ali siguran sam da ćemo ih dočekati spremni bez obzira na moguća taktička iznenađenja. Vjerujem da uz dobru igru i podršku s tribina možemo ostvariti pobjedu’, dodao je Ramljak.

Nadovezao se i trener Zadra Danijel Jusup:

‘Split je naš veliki rival. Sve je otvoreno. Izuzetno je bitno da odigramo obranu na visokoj razini i da zadržimo koncentraciju u skoku. To je preduvjet da dođemo do dobrog rezultata. Očekujem obostrano veliku borbu. Pozivam naše navijače da dođu i da nas bode i da zajedno pokušamo ostvariti pobjedu. Split nas uvijek može s nečim iznenaditi, teško je znati što spremaju, ali nastojat ćemo predvidjeti koliko možemo i da ih dočekamo spremni', kazao je Jusup.

Spomenimo kako se i druga utakmica igra u Zadru i to u nedjelju 26. svibnja s početkom u 20 sati. Nakon toga serija se seli na splitske Gripe. Treća utakmica na rasporedu je u srijedu 31. svibnja također u 20 sati.

Raspored utakmica:

  • Petak, 24. svibnja: Zadar - Split (20 sati, MAXSport 1)
  • Nedjelja, 26. svibnja: Zadar - Split (20 sati, MAXSport 1)
  • Srijeda, 29. svibnja: Split - Zadar (20 sati, MAXSport 1)
FavBet Premijer liga: polufinale doigravanja, Dinamo - Zadar 78:67 (16.5.2024.) Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel
sve osim nogometa