BRZI OPORAVAK

Kranjčar se vratio najvećoj ljubavi i začepio usta kritičarima

09.02.2017 u 12:30

Bionic
Reading

Bivši hrvatski reprezentativac, a sada igrač škotskog velikana Glasgow Rangersa, Niko Kranjčar, vratio se na travnjake....

Krajem listopada Niko Kranjčar teško se ozlijedio na treningu, zbog čega je morao i na operaciju. U pitanju su bili križni ligamenti, a nakon takve ozljede, mnogi su sumnjali u Kranjčarov povratak na terene.

Predviđalo se da će oporavak trajati najmanje šest mjeseci.

'Kada je u pitanju prednji križni ligament, onda je riječ o teškoj ozljedi koljena koja svakako mora završiti operacijom. Nažalost, opcija s jačanjem muskulature nije dobro ni trajno rješenje, jer koljeno se ne ustabili i kod mogućih rotacija odnosno destabilizacije može doći do oštećenja meniskusa i hrskavice. I zato je operacija - jedina opcija', rekao je u studenome za tportal.hr prof. dr. Boris Nemec, koji je s Kranjčarom dugi niz godina surađivao u hrvatskoj reprezentaciji.

'Vidim da svi spominju kako se nekih šest mjeseci nakon popravka ligamenta može početi trenirati, no najnovija istraživanja pokazala su da je bolje taj period produljiti za barem još dva mjeseca kako bi se mogućnost da ligament ponovno pukne sveo na najmanju moguću mjeru', zaključio je tada prof. dr. Nemec.

No, odmah nakon operacije, koju je početkom studenoga obavio u Londonu, Kranjčar je potvrdio da neće odustati i da živi za povratak nogometu.

Ne tako davno Niko je već prolazio kroz slična razdoblja, posebice nakon što je s QPR-om izborio povratak u Premiership. Ali željom i angažmanom te profesionalnim odnosom, zbog kojeg je nakon nastupa u NY Cosmosu, momčadi iz drugog razreda američkog nogometa izborio angažman u slavnom škotskom klubu Glasgow Rangersu, dokazao je da u još uvijek ima snage.

I stisnuo je zube te se primio mukotrpnih treninga a rezultat njih je povratak na travnjake, što nam je potvrdio i prof. Ivan Krakan, stručnjak za kondicijsku pripremu, koji s Kranjčarom radi već duži period.

'Vratio se puno prije očekivanog roka. Trči, jača mišiće... A uskoro bi mogao početi raditi i s loptom, a ako ovako nastavi napredovati kroz dva mjeseca mogao bi biti spreman i za utakmice', rekao je prof. Krakan, koji s mnogim sportašima radi i u tvrtki Biotrening.

Drugim riječima, priključiti se Rangersima u završnici sezone?

'Nadamo se, odnosno vjerujemo, a siguran sam da bi i treneru bio od velike koristi jer momčad će se boriti za mjesto koje vodi u Europsku ligu', optimističan je bio prof. Krakan