BRAVO, NIKO

Kranjčar 15. najbolje pojačanje Premiershipa

26.04.2010 u 14:08

Bionic
Reading

Kako se bliži kraj engleskog prvenstva, tamošnji mediji se zabavljaju listama najboljih i najgorih ovosezonskih pojačanja. Na pozitivnoj listi svoje mjesto našao je i jedan hrvatski reprezentativac. Tako je transfer Nike Kranjčara iz Portsmoutha u Tottenham proglašen 15. najboljom kupovinom u Premiershipu

Ugledni engleski list The Times napravio je listu 20 najboljih, ali i najgorih nogometnih pojačanja u sezoni Premiershipa koja se polako bliži svom kraju. Na svu sreću, hrvatskih nogometaša nema na onoj negativnoj listi, a ako vas zanima koga je Times izabrao kao najgore pojačanje, to je Alberto Aquilani koji je za 20 milijuna funti prešao iz Rome u Liverpool.

Na listi najboljih pojačanja sezone Hrvatska ima jednog svog predstavnika, i to Niku Kranjčara, čiji su transfer vrijedan dva milijuna funti iz Portsmoutha u Tottenham Timesovi novinari svrstali na 15. mjesto.

'Niko je jedan od nekoliko igrača koji su uspjeli pobjeći s potonulog Portsmoutha i svoje je mjesto našao na White Hart Laneu, kamo je kao nevjerojatno talentiran, ali frustriran igrač došao za pravu sitnicu. Dokazao se u sezoni, a posebno u trenucima kada na terenu nije bilo Luke Modrića', stoji u obrazloženju Kranjčarovog transfera.

Što se tiče najboljeg transfera sezone u Engleskoj, po Timesovom mišljenju, to je dolazak Darrena Benta u Sunderland iz Tottenhama za deset milijuna funti.