ep za rukometašice

'Kraljice šoka' brane europsku broncu; evo kada i gdje naše rukometašice igraju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu

02.11.2022 u 13:41

Bionic
Reading

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija otputovala je u Ljubljanu gdje će otvoriti svoj nastup na ovogodišnjem Europskom prvenstvu na kojem će od 4. do 20. studenoga braniti broncu osvojenu prije dvije godine u Danskoj

U prvom krugu Hrvatska će igrati u skupini A s Norveškom, Mađarskom i Švicarskom, a tri najbolje reprezentacije iz svake skupine idu dalje.

Nažalost, izbornik Nenad Šoštarić ne može računati na Ćamilu Mičijević, Dejanu Milosavljević, Anu Turk, Josipu Mamić i Katarinu Pavlović. A barem dvije, ako ne i tri te igračice bile bi članice početne postave. Od onoga što ima na raspolaganju, složio je ekipu koja će ostaviti srce na terenu Stožica za novi uspjeh.

Tijekom deset dana priprema odigrane su dvije prijateljske utakmice protiv Slovenije. Bez obzira što je riječ o prijateljskim zatvorenim susretima, svatko prije velikog natjecanja želi pobijediti, a Hrvatska je to napravila dva puta.

Od 20 igračica koje su bile na pripremama, izbornik Nenad Šoštarić na put vodi njih 18, otpala je Nikolina Zadravec kao jedno od tri desna krila, dok Katarina Pavlović čeka tehnički sastanak organizatora da vidi hoće li dobiti zeleno svjetlo za nastup s obzirom na svoj zdravstveni karton.

Hrvatska će natjecanje započeti u petak protiv najtežeg mogućeg suparnika Norveške, aktualnih europskog i svjetskog prvaka te olimpijskog doprvaka. Taj susret na rasporedu je u petak 4. studenog u 20.30 sati u Stožicama.

Dva dana kasnije, 6. studenog (nedjelja) na redu je Mađarska, još jedna jako opasna reprezentacija koja je je promijenila dosta igračica u posljednjih godinu dana, ali i izbornika. Sada ih vodi Vladimir Golovin koji je s većinom te generacije dvaput bio svjetski juniorski prvak.

U utorak (8. studenog, 18 sati) će suparnice naših rukometašica biti reprezentacija Švicarske koja je puno uložila u rukometnu akademiju i prve rezultate već ima, jer nekoliko njihovih rukometašica igra u jakim danskim i njemačkim klubovima, a usto će uz Mađarsku i Austriju biti domaćin sljedećeg Europskog prvenstva.

Osim u Sloveniji, ovogodišnji EP će se još igrati u Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.