MATEO JE DRIBLER

Kovačić nadmašio najveće nogometne zvijezde: Zato ga Real ne želi prodati!

12.03.2018 u 12:06

Bionic
Reading

Iza Matea Kovačića je tjedan u kojem je pokazao da može pomoći Realu ostvariti i najveće pobjede, a također drži mjesto najuspješnijeg driblera Europe što mu jamči ostanak u Madridu i sljedeće sezone...

Naš 23-godišnji veznjak napokon je došao na svoje u utorak protiv PSG-a, kada je započeo utakmicu u udarnoj momčadi Reala i besprijekorno odradio posao, a madridski klub s lakoćom se obračunao sa skupocjenim pariškim zvijezdama.

  • +11
Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kovačić je na klupi odgledao posljednja dva finala Lige prvaka koja je 'kraljevski klub' osvojio, zbog čega stalno kruže glasine o njegovom transferu, no u Madridu ne žele ni čuti o prodaji jer ga vide u budućnosti kao jednog od ključnih igrača sredine terena, kada Kroos i Modrić više ne budu na vrhuncu.

Jedan zanimljiv podatak govori kako Kovačić može već sad nadmašiti najveće nogometne zvijezde Europe, barem kad su u pitanju driblinzi. Naime, ima čak 96,15% uspješnih driblinga ove sezone, što je najbolji učinak među igračima koji igraju u 'ligama petice', onima koji su pokušali proći protivničkog igrača barem 25 puta dosad.

Autor: Youtube

Odlična je to vijest i za hrvatsku reprezentaciju u kojoj Mateo definitivno treba dobiti prostora, jer bit će svježiji od ostalih nogometaša, s obzirom da ga u Realu umjereno koriste i neće ga potrošiti do Svjetskog prvenstva, dok će mnoge svjetske zvijezde doći umorne u Rusiju...