KOLA KRENULA NIZBRDO

Kovačeva čarolija nestala: Neće se valjda ponoviti reprezentacija!?

06.03.2017 u 18:30

Bionic
Reading

Eintracht kojeg vodi Niko Kovač u neugodnoj je seriji od četiri poraza u nizu u Bundesligi, a posljednja utakmica protiv Freiburga pokazala je da je momčad potpuno izgubila taktičku disciplinu. Događa li se bivšem hrvatskom izborniku sličan pad kao i u reprezentaciji?

Kovač je definitivno bio jedan od hit trenera Bundeslige u jesenskom dijelu sezone, jer uspio je Eintracht koji nema velikih zvijezda u svojim redovima povesti prema samom vrhu ljestvice te se boriti čak i za plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone.

No, odjednom je pogodila kriza klub iz Frankfurta koji na terenu više ne djeluje impresivno, što je potvrđeno i ove nedjelje protiv Freiburga kod kuće, u utakmici u kojoj igračima hrvatskog stratega nije pomoglo ni rano vodstvo.

Niku i dalje cijene u Bundesligi te ga se povezuje čak i s preuzimanjem Bayerna u budućnosti, no trenutno se njegova ekipa nalazi u slobodnom padu, što podsjeća na vremena kad je vodio hrvatsku reprezentaciju. I s njom je odlično krenuo i o njemu se kao modernom mladom izborniku tada pisalo u superlativima, da bi uslijedili neuspjesi protiv Azerbajdžana i Norveške koji su mu presudili i prije odlučujućih kvalifikacijskih utakmica za prošlogodišnji Euro.

U Eintrachtu Kovač ima puno više kredita, jer dok god je u gornjem domu ljestvice nitko mu nema što zamjeriti, ali također i ima puno lošije igrače na raspolaganju nego u hrvatskoj reprezentaciji pa bi kriza mogla trajati i više od četiri utakmice.

'Nemamo sreće koje smo imali u prvom dijelu sezone. No, kad ne pobjeđuješ, moraš se barem pobrinuti da ne izgubiš,' zaključuje Niko Kovač kojeg sljedeće subote čeka najteže moguće gostovanje, ono u Münchenu kod Bayerna...