mbappe zabrljao

Glupi potez unaprijed sve riješio: Messiju će pripasti još jedan prestižni trofej...

03.05.2019 u 16:19

Bionic
Reading

Kylian Mbappe dobio je od disciplinskog suca francuskog nogometnog prvenstva tri utakmice suspenzije nakon crvenog kartona u finalu Kupa protiv Rennesa, zbog čega je praktički izgubio izglede prestići Lionela Messija u borbi za Zlatnu kopačku...

Ove sezone Messi trpa golove više od ikog drugog i već je na njih 34 u Primeri, što znači da mu se ponovo smješi osvajanje Zlatne kopačke, prestižne nagrade za najboljeg strijelca Europe koja se dodjeljuje na kraju svake sezone.

  • +14
Lionel Messi - jedan od najvećih nogometaša svih vremena Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Argentinac je rekorder u ovom natjecanju koje je osmišljeno šezdesetih godina prošlog stoljeća, s ciljem nagraditi najboljeg strijelca svih europskih nacionalnih liga pa se golovi postignuti u Ligi prvaka ili Europskoj ligi.

Messi zasad ima pet Zlatnih kopački, jednu više od Cristiana Ronalda.

Na putu do šestog naslova jedini koji ga je mogao zaustaviti bio je Kylian Mbappe s 30 postignutih golova u Francuskoj, s obzirom da na trećem mjestu Fabio Qagliarella ima samo 23. Golovi u pet najjačih liga Europe boduju se više nego u ostalima pa jedan De Jong iz PSV-a s 28 nema izgleda uključiti se u bitku.

No, niti Mbappe neće imati pravu priliku preskočiti Messija, s obzirom da mu je ovog petka disciplinski sudac francuskog prvenstva izrekao kaznu od tri utakmice suspenzije, zbog opasnog starta nad Damienom Da Silvom koji mu je donio crveni karton tijekom poraza u finalu Kupa protiv Rennesa.

Jednu je 20-godišnji Francuz već odradio, ali mora još dvije, što znači da će do kraja prvenstva moći igrati samo u još dva susreta u dresu PSG-a.

Tako je Messiju neobuzdani mladić na pladnju ponudio Zlatnu kopačku, što bi mogla biti tek prva od mnogih individualnih nagrada za 31-godišnjeg Argentinca, ako s Barcelonom osvoji Ligu prvaka...