PRVA SLALOMSKA VOŽNJA

Kostelić iza vodećeg Razzolija s 0.22 sekunde

06.01.2011 u 14:42

Bionic
Reading

Četvrto izdanje muške slalomske utrke na zagrebačkom Sljemenu protjeće u idelanim uvjetima, a to znaći dovoljno hladno (ili toplo, kako kome paše), uz dobru vidljivost i mnoštvo navijača, kojih je već na prvom laufu bilo više od 20 tisuća. Razveselio ih je Ivica Kostelić, koji je nakon prve vožnje bio drugi, iza vodećeg Razzolija. Ostali naši, Šamšal, Zrnčić - Dim i Široki nisu uspjeli izboriti drugu vožnju

U 14.45 sati krenula je prva slalomska vožnja četvrtog izdanja na zagrebačkom Sljemenu, a uz mnoštvo TV gledatelja, u ciljnoj ravnini i uz stazu bilo je više od 20 tisuća navijača. Muški slalom za Vip Snow Queen Trophy 2011. sa Sljemena izravno prenosi 20 televizijskih postaja iz 16 zemalja uživo. Među njima je i Eurosport, koji signalom pokriva Europu i Aziju, te američki Universal Sports koji snimku prenosi u Sjevernu Ameriku.

Prvi je krenuo Austrijanac Raich, koji je u ciljnu ravninu stigao u vremenu 56.52. Potom je na stazi bio Reinfried Herbst (56.78), a sa startnim brojem tri i Francuz Julien Lizeroux. U donjem dijelu staze bio je odličan te je s vremenom 56.55 stigao u cilj. A onda je Sljeme 'eksplodiralo' jer na stazi se pojavio Ivica Kostelić.

Ivica je na prvom prolazu zaostajao pet stotinki, na drugom je imao prednost od 24 stotinke, a u cilj je ušao s vremenom 56.30. Potvrda je to odlične forme u kojoj se Ivica nalazi, a što je potvrdio i prije nekoliko dana kada je pobijedio u paralel-slalomu u Münchenu.

'Bila je to dobra vožnja. Staza je dobro pripremljena, ali nema puno tempa i dosta je zatvorena', izjavio je Kostelić nakon prve vožnje.
Talijan Giuliano Razzoli, prošlogodišnji pobjednik na Sljemenu, zaključio je prvih deset skijaša, i napravio promjena u vrhu. Talijan je na prvom prolazu bio brži za sedam stotinki. Na drugom je prednost i povećao (31 stotinka), a u cilj je ušao u vremenu 56.08. Možda je ta promjena i dobrodošla jer Ivica je sada mogao otići u hotel, umjesto da kao vodeći stoji na hladnoći.

Šveđanin Andre Hyhrer uspio se sa startnim brojem 15 probiti do četvrtog mjesta, sa samo stotinkom bržim vremenom od Lizerouxa. Vodeću šestoricu zatvorio je Manfred Mölgg, prošle godine drugi na Sljemenu.
Dalibor Šamšal je startao kao 64., te je za vodećim Razzolijem zaostao 2.96 sekundi, što je značilo da drugu vožnju neće vidjeti.

Sa startnim brojem 68 krenuo je Natko Zrnčić-Dim, nažalost ni on nije uspio ući u drugu vožnju jer je imao zaostatak od +2.87 sekundi. Nastupio je i Tin Široki, ali već na prvom prolazu zaostajao je skoro tri sekunde za vodećim. Potom je napravio grešku, ali se uspio vratiti na stazu te je u cilj ušao s više od 26 sekundi zaostatka.

Druga vožnja je na rasporedu u 18.00 sati. Zanimljivo, postavit će je Theolier, trener vodećeg Razzolija.