kvalifikacije za ep

Kosovo bilo na korak do nove senzacije, ali onda se ukazao češki David Luiz

15.11.2019 u 09:23

Bionic
Reading

Ovog se tjedna igraju utakmice kvalifikacija za odlazak na nogometni Euro 2020. godine. A već u utorak doznali smo nove putnike na kontinentalnu završnicu

Iako je do kraja kvalifikacija u mnogim skupinama ostalo još barem jedno kolo, ovog utorka doznali smo četiri nova sudionika završnog turnira. A to su Turska, Francuska, Engleska i Češka.

Posebno zanimljivo bilo je u A skupini, iz koje su na Euro otišle Engleska i Češka. Doduše, Englezi su imali dvije 'meč-lopte', ali iskoristili su već prvu, deklasiravši Crnogorce 7:0.

Za drugo mjesto vodila se velika borba, između Češke i apsolutnog hita ove skupine - Kosova.

A upravo su ove dvije reprezentacije u Plzenu igrali međusobnu utakmicu.

Gostima je igrala samo pobjeda. Momčad koju vodi Švicarac Bernard Challandes, unatoč provokacijama s tribina, na kojima su se vijorile i srpske zastave, a čuli su se i povici 'Kosovo je Srbija', povela je u 51. minuti a gol je zabio Atdhe Nuhiu.

Sigurni smo da je u tim trenucima na stadionu zavladala panika, jer Kosovo bi s takvim raspletom, uoči posljednje utakmice u skupini, imalo dva boda prednosti.

Ipak, nakon što su se Česi oporavili od tog šoka, svoju su apsolutnu nadmoć - što potvrđuje i podatak od omjera u posjedu lopte 58:42, odnosno broju udaraca prema golu, Česi su pucali 27 puta, Kosovari tek četiri, u 71. minuti okrunili pogotkom za 1:1.

Strijelac tog gola bio je dvojnik po frizuri Davida Luiza - Alex Kral.

Sve dvojbe oko putnika na Euro riješene su u 79. minuti kada je stoper Ondrej Čelustka zabio za pobjedu 2:1 i veliko veselje na plzenskom stadionu.

Kosovo je pak nakon ovog poraza ostalo i bez teoretskih izgleda na svoje prvo veliko natjecanje, jer kolo prije kraja natjecanja, Česi im na drugom mjestu bježe četiri boda.