TURNIR U LONDONU

Košarkaši skoro prokockali pobjedu protiv Britanije

18.08.2011 u 00:09

Bionic
Reading

Uz opet raspoloženog Simona (16 koševa), Hrvatska je na pozivnom predolimpijskom turniru nadjačala Veliku Britaniju (75:70) i izborila drugu londonsku pobjedu

Pomislivši valjda da mogu s Britancima, koji su igrali bez Denga, i u drugoj brzini, naši su kilavo započeli susret. Pet izgubljenih lopti vanjskih igrača u prve četiri minute rezultiralo je sa vidljivim zaostacima (0:7, 3:14, 10:18).

Nezadovoljan učinkom braniča, izbornik Joke Vranković u drugu četvrtinu kreće sa Stipčevićem i Carom, a oni sa Simonom, Žorićem i Tomićem odnosno Andrićem čine preokret. Naši u četiri minute čine 20:4, u drugoj četvrtini primaju samo pet koševa.

No, kako su započinjali utakmicu Hrvati su ju tako i završavali. Kilavo. U 33. minuti imali su naši 'plus 17' (69:52), a onda su opet upali u crnu rupu. Vidjevši da je vrag odnio šalu Vranković vadi Baraća i Popovića i uvodi Tomića i Tomasa. Tomić je kod 69:66 pogodio horok, a potom je asistirao Andriću za 73:68.

'Nakon pobjede nad Srbijom u ovu smo utakmicu ušli preopušteno, a nismo niti iskontrolirali niti završnicu. Moramo naučiti lekciju. Ne smiju nam se događati takvi veliki padovi u igri', kazao je Ante Tomić (12 koševa, 6 skokova).

O kvaliteti igre Hrvata govori i podatak da su imali duplo više izgubljenih lopti (20) od asistencija (10). Izbornik je i ovaj puta bio uporan u rotiranju igrača o čemu kaže:

'Na plus 16 ušao sam u rotacije koje su zakoplicirale završnicu, no ja moram postići formu kod svih igrača'.

Među malo onih koji su ga zadovoljili bio je i pričuvni razigravač Rok Stipčević (8 koševa). Koševe su postizali još i Tomas 9, Andrić i Popović po 8, Žorić 5, Barać 4, Draper i Markota po 2 i Car 1. Bogdanovića je izbornik odmarao. Kod Britanaca najbolji Freeland (22). Osim lošeg otvaranja i zatvaranja dvoboja, Vrankovića muči i hladnoća u dvorani.

'Ovo nije ni jesen, u dvorani je zima. Bojim se da mi se igrači ne razbole i zato nisam nikoga doveo na press-konferenciju gdje je također prehladno.'