VELIKA ŠTETA

Koronavirus nanosi štetu hrvatskom nogometu; stabilni prvoligaš gasi drugu momčad koja je u prvenstvu uvjerljivo najbolja

22.05.2020 u 22:24

Bionic
Reading

Pandemija koronavirusa pogodila je cijeli sport u svijetu, a posljedice osjećaju i hrvatski nogometni klubovi u kojima se režu troškovi na sve strane

Nogomet je najpopularniji sport u Hrvatskoj, ali ni on nije mogao ostati imun na smrtonosni virus koji je mnoge bacio na koljena. Naši prvoligaši spas su potražili u rezanju raznih troškova, prije svega smanjivali su plaće igračima, trenerima i radnoj zajednici.

No ni te mjere ponegdje nisu bile dovoljne. Slaven Belupo, naš dugogodišnji prvoligaš, koji slovi za jedan od financijski najstabilnijih klubova, u kojem uprava pazi na svaku kunu, isto je smanjio primanja svojih zaposlenika, ali je odlučio ugasiti i drugu momčad.

Velika šteta, jer bi ona na kraju sezone izborila nastup u Trećoj HNL pošto je u 4. Ligi uvjerljivo vodila poslije 13 kola sa 12 pobjeda i tek jednim neodlučenoim rezultatom (Garić u Garešnici).

A što s onima koji su nosili dres druge momčadi? Oni najtalentiraniji bit će priključeni prvoj momčadi, oni jako mladi vratit će se juniorima ili će otići, ovisno o procjeni struke. Nažalost, za sve više neće biti mjesta.