nakon duge pauze

Kontroverzni Anas Sharbini odlučio se napokon trgnuti i vratiti nogometu

29.07.2018 u 11:39

Bionic
Reading

Dvije i pol godine nakon što ga je Matjaž Kek udaljio iz momčadi Anas Sharbini igrao je jednu nogometnu utakmicu za lokalni Grobničan, vrativši se tako onome u čemu je svojedobno bio jako dobar...

Priča o 31-godišnjem neospornom riječkom talentu je priča o neostvarenom potencijalu. On je 2008. godine dogurao do hrvatske reprezentacije te kao igrač Rijeke i Hajduka bio na glasu kao zvijezda budućnosti našeg nogometa, ali sve je uspio upropastiti.

  • +11
Anas Sharbini Izvor: Cropix / Autor: Nenad Dugi / CROPIX

Anas Sharbini nije se bio u stanju u potpunosti posvetiti nogometu, a karijera mu je polako išla nizbrdo, do trenutka kad ga je Matjaž Kek udaljio iz momčadi prije dvije i pol godine.

Umjesto da potraži novi klub, kontroverzni nogometaš odlučio je nastaviti primati plaću do isteka ugovora s Rijekom i odustati u tom razdoblju od aktivnog igranja, čime je prekrižio svoju profesionalnu karijeru.

No, nogomet je ipak njegova ljubav i čim mu je istekao ugovor s Rijekom ovog lipnja odlučio se vratiti na travnjak. Sharbini je zaigrao u niželigaškoj utakmici za svoj Grobničan protiv Opatije, prvi put otkad ga je Kek prekrižio.

'Bilo je čudno nakon toliko vremena opet zaigrati. Zapravo malo teže, ali tako to ide, došao sam igrati i guštati. Mislim da ću malo pomalo, utakmicu po utakmicu doći u pravu form,' izjavio je Anas Sharbini za Novi list koji trenira zadnjih pet dana u malom klubu i ne nedostaje mu ambicija.

'Želja nam je biti pri vrhu. Vjerujem da ćemo pokazati da smo najbolji u ovoj ligi,' kaže zločesti dečko riječkog nogometa.