LJUBAV PREMA KLUBU

Kolumbijski navijač tetovirao si dres nesretnog Escobara

12.10.2010 u 12:24

Bionic
Reading

Ljubav navijača je neizmjerna, a tome slikovito svjedoči i Kolumbijac koji si je na torzu tetovirao dres Andreasa Escobara, nesretnika kojeg su ubili suludi navijači nakon Svjetskog prvenstva 1994. u SAD-u

Felipe Alvarez, navijač kolumbijskog Atletica Nacional, tetovirao si je na tijelu dres voljene momčadi, a na leđima su mu majstori tetovaže napisali broj koji je nosio ubijeni Andreas Escobar. Tetovaža je djelo dvojice majstora, a Felipe se pokazao javnosti na prvoj idućoj utakmici, nakon što su mu rane zacijelile.

Andreas Escobar ubijen je u Medelinu nakon povratka sa Svjetskog prvenstva koje je 1994. održano u SAD-u, a nagađa se da je ubijen samo zbog nespretnog ispucavanja lopte u utakmici protiv domaćina, koja je umjesto u korneru završila u mreži Kolumbijaca. Bilo je to pri rezultatu 0:0, a na kraju su Kolumbijci izgubili 1:2 i ispali s natjecanja. Vjeruje se da je njegovo ubojstvo bila kazna za taj autogol, tek je ostalo nejasno je li to organizirala kolumbijska mafija zbog kladionice ili je ubojica Humberto Muñoz Castro radio na svoju ruku.

Kako bilo, Castro je dobio 43 godine zatvora, kasnije mu je kazna smanjena na 26, a izašao je zbog dobrog vladanja nakon 11 godina provedenih iza rešetaka.