sretan završetak

Kolumbijski gerilci su nakon 13 dana zatočeništva oslobodili oca Liverpoolove zvijezde

09.11.2023 u 18:56

Bionic
Reading

Nakon 13 dana zatočeništva, gerilska skupina Nacionalne oslobodilačke vojske (ELN) oslobodila je u četvrtak oca Liverpoolove zvijezde Luisa Diaza, objavili su tamošnji mediji

Roditelje Liverpoolovog napadača Luisa Diaza, u prošlu subotu su otele nepoznate osobe u gradu Barrancas, odakle je 26-godišnji napadač. Diazova majka je spašena, no za ocem se danima tragalo.

Policija i vojska su pokrenule veliku potragu koristeći pritom motorizirane jedinice, bespilotne letjelice, helikopter, te aviona sa specijaliziranim radarom. Kolumbijske vlasti su objavile kako su Luisa Manuela Diaza oteli pripadnici ELN-a, posljednje gerilske skupine koja je još uvijek aktivna u Kolumbiji, zatraživši pritom njegovo "momentalno oslobađanje".

"Nacionalna vojska i UN su potvrdili "Maneovo" puštanje," objavio je El Tiempo.

"Otac Liverpoolove zvijezde je pušten i na putu je u Valledupar u helikopteru vojnih snaga. Njegova obitelj već slavi ovu vijest," navodi se.

Gerilci kolumbijske Nacionalne oslobodilačke vojske predali su Luisa Manuela Diaza humanitarnoj komisiji koju su činili Ured pučkog pravobranitelja, svećenik, te predstavnici UN-a i Crvenog križa.

Kako su vlasti otkrile za El Tiempo, otac je dobrog zdravlja i nije pokazivao nikakve znakove zlostavljanja.

Diaz, koji je 43 puta igrao za Kolumbiju, potpisao je za Liverpool u siječnju prošle godine stigavši iz Porta u ugovoru vrijednom 45 milijuna eura. Ove je sezone upisao 12 nastupa i postigao četiri gola.