NEKOLIKO verzijA

Koliko će Dinamo uopće dobiti milijuna eura od prodaje Ante Ćorića? Mnoge će iznos iznenaditi

29.05.2018 u 10:11

Bionic
Reading

Mladi hrvatski nogometaš Ante Ćorić u ponedjeljak ujutro obavio je liječnički pregled, a kada se potvrdilo da je spreman za najveće izazove, stavio je i potpis na petogodišnji ugovor s Romom

Bivši veznjak Dinama te povremeni hrvatski reprezentativac, koji je 2016. godine bio i član ekspedicije na Euru u Francuskoj, Ante Ćorić od ponedjeljka je igrač velike Rome.

Stigao je Ćorić u Rim još u subotu, imao je prilike osjetiti veličinu grada, ali i kluba, a onda je u ponedjeljak potpisao ugovor koji ga s rimskim klubom veže do ljeta 2023. godine.

Nakon što je obavio liječnički pregled te se rukovao s Monchijem i Roma je emitirala informaciju, uz važan podatak - kako je transfer težak sedam milijuna eura plus bonusi (spominje se bonus ili 10 posto od budućeg transfera).

  • +7
HT Prva liga, 36. kolo: Dinamo - Inter Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Dio medija spominje kako će Dinamo dobiti šest milijuna eura plus bonuse. Međutim upitno je hoće li baš sav novac završiti u klupskoj blagajni.

Naime, prije nekog vremena dio Ćorićeva ugovora od 'modrih' je navodno otkupila menadžerska tvrtka Doyen Sport koja zadržava pravo na nekih 60-70 posto vrijednosti transfera. Drugim riječima, Dinamo bi mogao dobiti maksimalno oko dva i pol milijuna eura. Ako je to točno, ispada kako je Dinamo za igrača za kojeg su govorili da je nova velika zvijezda i potencijal koji može nadmašiti rekordne transfere Luke Modrića (2008. u Tottenham za 21 milijun eura) ili Marka Pjace (2016. u Juventus za 22,5 milijuna eura) - dobio mrvice.

Donedavno se pisalo kako Dinamo 'neće pustiti Ćorića za manje od 15 milijuna eura' da bi na koncu za dvostruko manje novca otišao iz kluba u kojem se nije previše naigrao. Što je tome razlog, znaju samo ljudi bliski Ćoriću i čelnicima Dinama.