OSIM U ŠIBENIKU

Klubovi bez premija za finale Kupa

Bionic
Reading

Prolaz u finale Hrvatskog nogometnog kupa, osim sportskog uspjeha, samim igračima neće donijeti financijsku dobit. Uprave klubova ne razbacuju se premijama

Naš najbogatiji klub Dinamo ne daje premije za prolaz u finale. U Maksimirskoj 128 se nagrađuje samo osvajanje trofeja Rabuzinovo sunce, i to s pet tisuća eura po glavi. No, ni taj novac nogometaši hrvatskog prvaka ne vide ako se ne plasiraju u Europsku ligu, što je glavni uvjet za premije ne samo za Kup, nego i za prvenstvo.

Predsjednik Hajduka Joško Svaguša je, oduševljen nedavnom predstavom 'bilih' protiv Slaven Belupa na Poljudu (5:0), isplatio svakom igraču po 10 tisuća kuna, ali za Kup nema love. Igrači eventualnim prolaskom u finale neće dobiti ništa jer im je dovoljna premija dobiti 'modre' te prolaz u samu završnicu.

Varteks je nekada dobro nagrađivao svoje igrače za prolaz u finale, ali ta vremena u baroknom gradu su prošlost. O premijama nitko ne sanja jer je klub u dugovima i svi bi bili zadovoljni kada bi dobili samo zaostale plaće iz 2009. godine.

U Šibeniku se ne razbacuju s novcem, ali tamo će jedino nagraditi svoje igrače. Finale bi svakom igraču sa Šubićevca donijelo minimalno pet tisuća kuna.