Maurizio Mariani

Ključnu utakmicu Dinama sudi zagonetni Talijan: 39 mu je godina, a na međunarodnoj sceni se počeo pojavljivati tek prije dvije godine

07.12.2021 u 18:47

Bionic
Reading

U ne osobito pozitivnom ozračju nogometaši Dinama se pripremaju za posljednju utakmicu u skupini H Europske lige, za gostovanje kod West Hama u Londonu (četvrtak, 21 sat)

Tada će Dinamo saznati nastavlja li europsko proljeće u Europskoj ligi (drugo mjesto na ljestvici) ili će igrati Konferencijsku ligu (ukoliko završi treći u skupini H).

Za sigurno drugo mjesto Dinamu je dovoljan i bod u Londonu, a može ostati drugi i ako izgubi kod West Hama, ali pritom Genk ne smije pobijediti na domaćem terenu bečki Rapid.

Kako god, Dinamu i engleskom prvoligašu utakmicu će suditi 39-godišnji Talijan Maurizio Mariani koji u karijeri nikada nije sudio nekom hrvatskom klubu ili hrvatskoj reprezentaciji.

U talijanskim okvirima Mariani sudi već duže vrijeme, no na inozemnim se utakmicama počeo pojavljivati tek od 2019. godine.

U prvom međusobnom dvoboju, u Zagrebu, West Ham je s 2:0 bio bolji od Dinama, a West Ham je i u posljednjem nastupu ostvario veliku pobjedu. U najavi ogleda protiv Dinama pobijedio je u Premier ligi Chelsea s 3:2. Dinamo je ovo gostovanje najavio ispadanjem u domaćem Kupu (od Rijeke), a kasnije i porazom u derbi dvoboju protiv Hajduka (0:2).

Podsjetimo kako je West Ham siguran prvi u skupini H s 13 bodova. Dinamo ima sedam, Genk pet, a Rapid tri boda.