VRATIO SE NA TREĆE MJESTO

Kljaković Gašpić (opet) u posjedu olimpijske medalje

02.08.2012 u 17:29

Bionic
Reading

Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić vratio se na treće mjesto u ukupnom poretku klase Finn na Olimpijskim igrama u Londonu

'Finaši' su u četvrtak u Weymouthu odradili sedmi i osmi plov u kojima je Splićanin zauzeo treće, odnosno sedmo mjesto. U ukupnom mu je to poretku donijelo povratak na treće mjesto s tri boda prednosti pred četvrtoplasiranim Francuzom Jonathanom Lobertom.

U redoslijedu u kojem je u prednosti jedriličar koji ima manje bodova, na prvom je mjestu Danac Jonas Hogh-Christensen (18), ispred domaćeg aduta Bena Ainsliea (21). Njih su se dvojica odlijepili na vrhu, a Kljaković Gašpić je na trećem mjestu s 34 boda.

U petak su na rasporedu još dva plova, a u nedjelju utrka za medalje u kojoj će nastupiti desetorica najboljih i u kojoj će se dijeliti dvostruki bodovi.

Danas je u Weymouthu počelo natjecanje i u klasi 470, a europski prvaci Šime Fantela i Igor Marenić nisu startali najbolje. Zauzeli su deveto i 13. mjesto, a ukupnom su poretku trenutno deseti.

Pavle Kostov i Petar Cupać su u klasi 49er u četvrtak bili 17., odnosno četvrti, a u ukupnom su redoslijedu na 16. mjestu.