svi usklađeni

Kladionice se posve opredijelile; evo koga one guraju za favorita u ogledu Dinama i Atalante

18.09.2019 u 10:48

Bionic
Reading

Pred nogometašima Dinama prva je utakmica u novoj sezoni Lige prvaka, a prvi suparnik 'modrima' na njihovom stadionu (srijeda, 21 sat) je talijanska Atalanta

Nakon što je Dinamo prošle godine poslije skoro 50 godina skinuo prokletstvo te izborio tzv. 'europsko proljeće', oko Dinama i njegovog trenera Nenada Bjelice zapuhali su novi vjetrovi.

S njima je Dinamo ove sezone preko Saburtala, Ferencvarosa i Rosenborga, i to vrlo sigurno, stigao di do razine više u europskom klupskom nogometu, odnosno do Lige prvaka.

No, ono što je najvažnije, zadržao se optimizam i uvjerenje da Dinamo i u konkurenciji Atalante, Manchester Cityja te Šahtara, može ostvariti rezultat koji će mu i drugu godinu uzastopno osigurati europske nastupe.

'Dobro smo ih proučili i analizirali, te vjerujem da ćemo to i pokazati na terenu. Bez velikog doprinosa, želje i zalaganja nikakva analiza nije dovoljna. Atalanta ima niz odličnih igrača, a za mene je najopasniji Iličić koji je dobar u driblinzima, u pasu i šutu. Uvijek je neugodan. Gomez, Zapata i naš Pašalić su također opasni igrači. Kako ćemo se suprotstaviti njihovom napadačkom nogometu? Sve će se vidjeti. Mi smo spremni, imamo velik izbor igrača, a svi su motivirani, spremni i u dobroj formi. Očekujem dobru utakmicu i pobjedu', uoči večerašnjeg dvoboja protiv Atalante rekao je trener Bjelica.

  • +3
Atalanta Bergamo Izvor: EPA / Autor: PAOLO MAGNI

Međutim, koliko je ovaj optimizam realan, znat ćemo nešto prije 23 sata kada španjolski sudac Manzano pošalje igrače u svlačionicu.

No, ono što je znakovito jest da su kladionice, i hrvatske (SuperSport, PSK, Germania, Hrvatska Lutrija) i inozemne (William Hill, Bet 365), za favorita proglasili - Atalantu.

Sve četiri hrvatske kladionice postavile su koeficijent na Dinamovu pobjedu 3,60, dok na pobjedu Atalante nude koeficijent 2,30. Čak je i remi bogato nagrađen - koeficijentom 3,50.

William Hill na pobjedu Dinama nudi koeficijent 2,50, remi je 2,40 dok za pobjedu Atalante nude 'skromnih' 1,10.

Bet 365 za pobjedu Dinama ima koeficijent 3,60, za remi nudi 3,30 a na pobjedu Atalante 2,10.

Prema tome, ako Dinamovi igrači večeras upišu pobjedu, osim veselja, mogli bi svojim navijačima, onima koji i ulože neku kunu, donijeti i zaradu.

  • +11
Trening Dinama uoči Atalante Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX