KVALIFIKACIJE ZA SP

Kladionice kažu: Belgija je favorit skupine, ne Hrvatska

05.09.2012 u 13:20

Bionic
Reading

Ovog tjedna kreće novi nogometni kvalifikacijski ciklus, onaj vezan za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine, kojem će domaćin biti nogometna velesila - Brazil

Hrvatska se nalazi u skupini A zajedno sa Srbijom, Belgijom, Škotskom, Makedonijom i Walesom, a premijerni nastup će imati ovog petka, na domaćem travnjaku protiv Makedonije, dok početkom idućeg tjedna momčad Igora Štimca gostuje kod Belgije.

Po mnogim razmišljanjima Hrvatska, Belgija i Srbija su prvi favoriti za vrh skupine, a ugledna britanska kladionica William Hill, pak, preciznije navodi da je izraziti favorit skupine Belgija. Tako je koeficijent samo 2.37 da će Belgija pobijediti u skupini, dok je Hrvatska na drugom mjestu s koeficijentom 3.00. Na Srbiju je, pak, koeficijent 3.5. Sve ostale reprezentacije su potpuni autsajderi za sam vrh ove skupine.

Složili su u William Hillu i ponudu za samo Svjetsko prvenstvo, a favorit je domaćin Brazil s koeficijentom 3.75. S obzirom na koeficijente Brazilci su zbilja veliki favoriti pored svih, unatoč tome što u zadnje vrijeme i nisu imali previše uspjeha. Španjolska, aktualni svjetski prvak i europski vladar na posljednja dva natjecanja, ima koeficijent za pobjedu 6.5, baš kao i trećeplasirana Argentina.

Slijede Njemačka (9.00), Nizozemska i Urugvaj (15.00), Italija (17.00), Engleska i Portugal (21.00), Čile i Francuska (26.00), te naš suparnik u kvalifikacijama Belgija (41.00). Hrvatska je po William Hillu na diobi 16. mjesta zajedno sa Srbijom, Rusijom i Sjedinjenim Državama (67.00).