NEZADRŽIVI NIJEMAC

King novi rekorder po postotku ubačaja trica na utakmici

05.12.2012 u 20:40

Bionic
Reading

Niti jedan igrač u povijesti Eurocupa još nije ubacio sedam trica na jednoj utakmici bez ijednog promašaja, a prijašnji rekord od šest trica iz isto toliko pokušaja držala su čak petorica igrača

Njemački košarkaš Alex King postavio je novi rekord po ubačaju trica u jednoj utakmici u natjecanju Eurocupa. Igrač Würzburga je pogodio sedam trica iz isto toliko pokušaja.

King je u prve tri minute utakmice na gostovanju kod Azovmaša iz Mariupolja pogodio tri trice, a posljednju, s kojom je ujedno postao i rekorder natjecanja, stavio je 26 sekundi prije kraja utakmice, u kojoj je njegova momčad zadržala šanse za prolazak u daljnju fazu natjecanja pobjedom 82-71.

Niti jedan igrač u povijesti Eurocupa još nije ubacio sedam trica na jednoj utakmici bez ijednog promašaja, a prijašnji rekord od šest trica iz isto toliko pokušaja držala su čak petorica igrača.

Janis Blums bio je prvi koji je postigao šest trica bez promašaja, a nakon njega isto su ostvarili Henry Domercant, Tutku Açık, Martin Colussi i Jobey Thomas.