građani brane naslov

Kevin De Bruyne pomogao Manchester Cityju ispisati nove rekorde, ali najviše je oduševio objavom kome će pokloniti loptu

12.05.2022 u 08:38

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Cityja uvjerljivom 5:1 pobjedom kod Wolverhampton Wanderersa napravili su još jedan korak prema obrani naslova engleskog prvaka. Junak dvoboja bio je četverostruki strijelac Kevin De Bruyne.

Belgijski reprezentativac postigao je prva četiri pogotka za City, koji dva kola prije kraja prvenstva ima 89 bodova, tri više od drugog Liverpoola, a zahvaljujući dvjema uvjerljivim pobjedama u posljednja dva nastupa, u nedjelju je City svladao Newcastle United sa 5:0, sastav iz Manchestera ima i za sedam golova bolju razliku pogodaka od svojih jedinih konkurenata.

De Bruyneov 'šou' počeo je već u 6. minuti kada je nakon dvostrukog proigravanja s Bernardom Silvom izbio pred Josea Saa i rutinski ga svladao. Domaći su pet minuta potom poravnali iz protunapada kojega je realizirao Dendoncker, ali i tih 1:1 je stajalo samo pet minuta jer je u 16. minuti De Bruyne prvo proigrao Sterlinga, no kako je u startu na loptu brži od njegovog suigrača bio domaći vratar, sjajni Belgijanac se ponovno uključio u akciju i sam zatresao mrežu.

Vjerojatno najljepši je ipak bio treći gol kada je De Bruyne u 24. minuti uzeo loptu na 30-ak metara od gola, 'prošetao' se do ruba kaznenog prostora i zatim pogodio suprotni donji kut. Na 4:1 De Bruyne je povisio u 60. minuti na dodavanje Fodena, da bi konačni rezultat postavio Sterling u 84. minuti.

Manchester City je tek treća momčad koja u svojim redovima ima dvojicu igrača koji su postigli četiri (i više) golova u utakmici Premier lige u jednoj sezoni (Gabriel Jesus, Kevin De Bruyne), nakon ManUtd-a 1999/00 (Andy Cole, Ole Gunnar Solskjaer) i Spursa 2009/10 (Robbie Keane, Jermain Defoe).

Također, Manchester City je postao prva momčad u povijesti engleske lige koja je pobijedila u pet uzastopnih ligaških utakmica s razlikom od najmanje tri gola. Počelo je protiv Brightona (3:0), potom su padali Watford (5:1), Leeds (4:0), Newcastle (5:0) te u srijedu Wolverhampton (5:1).

'Bilo je prilično lijepo! Kad zabiješ četiri gola, to je uvijek nešto posebno, trebalo je biti pet, da budem iskren', rekao je De Bruyne za Sky Sports.

'Mislim da smo igrali dobro, možda osim par kontri u prvom poluvremenu, mislim da smo dobro kontrolirali utakmicu. Mogli smo čak i zabiti više, a bilo je impresivno učiniti to protiv momčadi Wolvesa koja je u defenzivnom smislu stvarno dobra. Desna noga je moja jača noga, ali ne bojim se pucati i lijevom. Čak i ako ne uđe, stvara problem protivniku'.

Naravno, imao je belgijski reprezentativac pravo na ovakvo zadovoljstvo, ali najviše je oduševio objavom na svom twitter profilu, otkrivši kome je namijenio loptu koju je uzeo nakon dvoboja.

Više o statistici Kevina De Bruynea pročitajte OVDJE.