afrički kup nacija

Kenijci više nisu samo trkači: Nakon lude utakmice na pragu povijesnog nogometnog uspjeha

28.06.2019 u 18:20

Bionic
Reading

Kenijska nogometna reprezentacija u najboljoj utakmici dosadašnjeg tijeka Afričkog kupa nacija pobijedila je preokretom Tanzaniju 3:2 i došla blizu prolasku u nokaut fazu natjecanja, po prvi put u povijesti...

Kenijci su možda poznati po bezbroj olimpijskih medalja u trkačkim atletskim disciplinama, ali im nogomet nikad nije išao, sve do ovog Afričkog kupa nacija koji se trenutno igra u Egiptu.

  • +3
Afrički kup nacija: Kenija - Tanzanija Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naime, Kenija se nikad nije plasirala na neko svjetsko nogometno prvenstvo, a rijetko igra i na kontinentanoj smotri u Africi te je na njoj u prethodnih pet pokušaja ostvarila samo jednu pobjedu, 2004. godine u Tunisu.

No, ovog četvrtka u najuzbudljivijoj utakmici Afričkog kupa nacija velikim preokretom pobijedila je Tanzaniju 3:2 i tako došla na milimetar od plasmana u nokaut fazu natjecanja, po prvi put u svojoj povijesti.

'Bila je to luda utakmica koja je pokazala da onaj koji radi pogreške na kraju izgubi,' naglasio je izbornik Sebastien Migne, Francuz koji uspješno vodi Kenijce.

Inače, najveća zvijezda kenijske izabrane vrste je Victor Wanyama koji igra za Tottenham, a junaci legendarne pobjede bili su Omolo i Olunga, strijelci pogodaka.

Kenija ima tri osvojena boda iz dvije utakmice, a u zadnjem kolu grupne faze igra protiv Senegala te bi i minimalan poraz mogao biti dovoljan da se dokopa osmine finala, kao jedna od najboljih trećeplasiranih reprezentacija. Alžir čvrsto drži vrh ove skupine...

Afrički kup nacija

Skupina C

Senegal-Alžir0:1
Kenija-Tanzanija3:2
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Alžir22006
2.Senegal21013
3.Kenija21013
4.Tanzanija20020

Sljedeće utakmice

1.7.Tanzanija-Alžir
1.7.Kenija-Senegal