imaju mogućnost popravnog

Kek: Žao mi je što nismo bili pametniji

17.08.2017 u 06:48

Bionic
Reading

Igrači Rijeke pružili su odličan otpor grčkom prvaku, Olympiacosu i unatoč porazu (1:2), Kek i njegovi igrači mogu se nadati uspjehu na Rujevici sljedećeg utorka, odnosno plasmanu u play-off Lige prvaka

Mudro je Matjaž Kek postavio igru protiv favoriziranog Olympiacosa. Uz čvrstu obranu, igrači hrvatskog prvaka čekali su svoju prigodu u kontranapadu te su jednu takvu dočekali u završnici prvog dijela kada je Heber pogodio za 0:1.

>> Hrabra Rijeka nije izdržala; s desetoricom primila gol u 93. minuti

Ipak, u drugom dijelu, Besnik Hasi u igru je morao uvesti Fortounisa, nakon čega su domaćini zaigrali bolje ali i stigli do izjednačenja.

Isti igrač 'zakuhao' je i u sudačkoj nadoknadi, u kojoj je Rijeka igrala s desetoricom. Na žalost, Sluga je jednu njegovu 'bombu' tek kratko odbio a na ubačaj s desne strane Romao je zabio za pobjedu Olympiacosa 2:1.

  • +8
Olympiacos - Rijeka (prva utakmica play-offa Lige prvaka) Izvor: Reuters / Autor: ALKIS KONSTANTINIDIS

'Mislim da smo i do našeg gola imali dovoljno sreće, Olympiacos je imao nekoliko šansi koje ekipa takvog ranga mora iskoristiti. Nama je kasnije pala fizika, onda i koncentracija, ali šteta što nismo izdržali s igračem manje. Takav pad koncentracije u 93. minuti je na ovakvoj razini nedopustiv. Olympiacos je pokazao kvalitetu, no mi i dalje imamo aktivan rezultat', objasnio je slovenski strateg.

>> Uz ovakve riječi Rijekinih igrača svi se nadamo čudu na Rujevici

'Mi sada gledamo prema naprijed, ako mi budemo pravi onda je na Rujevici sve moguće. No, za takve stvari moramo bolje, puno bolje trčati. Čestitam Olympiacosu, a meni je žao što mi nismo bili pametniji i koncentraciji. Svi smo sada vidjeli što je europski nogomet, pa i kakva je to razina trke, agresije i kvalitete'.