NOVI PROBLEMI

Katastrofa za Vettela: Ovome se nismo nadali!

20.02.2014 u 14:24

Bionic
Reading

Za Sebastiana Vettela nova F1 godina nije dobro počela. Red Bull ima problema na novom bolidu koje nije uspio popraviti niti uoči testiranja u Bahreinu…

Nakon potpunog debakla RB10 bolida prije tri tjedna u Jerezu, kada je proveo najmanje vremena na stazi od svih, a kvarovi su se redali na njemu, austrijsko-britanska momčad najavljivala je bolju formu već na testiranju u Bahreinu, koje je počelo ove srijede. No, Vettel je opet bio na mukama. U cijelom danu na stazi je proveo tek 14 krugova, uz nekoliko tehničkih kvarova te je na kraju zaostao tri sekunde za vodećim.

'Često kad riješiš jedan problem pojavi se drugi. Imamo što raditi na bolidu, problem su pouzdanost, temperature i neke općenite stvari, a ima i problema s Renaultove strane. Nije pošteno to odvajati jedno od drugog, mi smo ista ekipa i zajedno smo bili uspješni,' priznao je Sebastian Vettel te dodao:

'Ovo nije start kojem smo se nadali, ali još ima vremena i imamo pametne ljude među nama, nadajmo se da će riješiti probleme. Teško je reći gdje smo, nisam imao prilike mnogo voziti. Treba nam krugova na stazi da bismo vidjeli koliko smo brzi, kakva je pouzdanost.'

'Nismo se ovome nadali, ali tako je, kako je i znam da svi naporno rade pokušavajući pronaći rješenja što brže možemo,' zaključio je četverostruki prvak.