domaćin pregažen

Katar u atmosferi potpune mržnje ostvario svoju najveću nogometnu pobjedu

29.01.2019 u 16:57

Bionic
Reading

Katarska nogometna reprezentacija visokom 4:0 pobjedom usred Ujedinjenih Arapskih Emirata plasirala se u finale Azijskog kupa i dovela u očaj navijače u zemlji s kojom je trenutno u jako lošim političkim odnosima...

Katarska reprezentacija odlučila je igrati na Azijskom kupu bez obzira na političke tenzije s domaćinom koje već traju jako dugo te je na pravi način ušutkala stadion u Abu Dhabiju ovog utorka, na kojem se žestoko zviždalo katarskoj himni, a gostujući navijači nisu smjeli niti ući u zemlju.

Sve to nije impresiniralo momčad koju vodi Španjolac Felix Sanchez koja je upisala svoju šestu pobjedu u nizu i plasirala se u finale kontinenatalne nogometne smotre u Aziji.

Khoukhi je doveo Katar u vodstvo u 22. minuti, Ali je povećao prednost u 37. minuti, a Al Heidos i Ismaili u 80. i 90. minuti dotukli su domaćina, na užas okupljenih u Abu Dhabiju koji su cipelama gađali gostujuće igrače.

Katar će u finalu igrati protiv Japana. Zanimljivo, i jedni i drugi su pozvani i na Copa Americu tijekom ljeta, a Katarani će 2022. godine biti domaćini Svjetskog prvenstva.

Finale je na rasporedu 1. veljače u Abu Dhabiju.