RIJEČ TRENERA

Karoglan otkrio čime je nezadovoljan; Čabraja žali za pobjedom

08.12.2023 u 20:10

Bionic
Reading

Lokomotiva je prekinula niz od sedam pobjeda Mislava Karoglana u njegovom drugom mandatu na kupi Hajduka.

Evo razmišljanja trenera. Prvo Hajdukova trenera Mislava Karoglana.

'Teška, otvorena utakmica. Jako sam nezadovoljan ulaskom u susret. Izgubili smo sredinu terena. Imali su prvu šansu preko Goričana, poslije su poveli. Imali smo i mi šanse Livaje i Pukštasa, mogli smo izjednačiti, ali nismo. Stisnuli smo u drugom dijelu i dali taj gol. Na kraju realan ishod utakmice. Nije ni bitno tko je bio bliži pobjedi. Čestitke mojim momcima na bodu i idemo dalje'.

Je li vas Lokomotiva iznenadila?

'Nismo odigrali pravu utakmicu ni u jednoj fazi igre. U prvih 15 minuta smo bili previše vertikalni. Ne bih analizirao prave uzroke. Lokomotiva me nije iznenadila, znamo da tako igraju, pogotovo ovdje u Kranjčevićevoj. U drugom dijelu smo bili bliže pobjedi, ali nije to ni bitno'.

Izmjene?

'Ideja je bila uvući Benrahoua u sredinu da pokušamo to iskontrolirati. Dečki s klupe su dobro reagirali, žao mi je što smo izgubili neke igrače, ali kraj je sezone i na ovakvim terenima je realno da dolazi do kartona i ozljeda'.

Žaperova ozljeda?

'Vidjet ćemo, zasad ne izgleda dobro'.

Na Maksimir stižete kao jesenski prvaci?

'Ne razmišljamo tako. Ide mi na živce koliko se neke stvari potenciraju, umjesto da se koncentriramo na teren. Pravi derbi. Ne slažem se da nemamo pritisak, imamo pritisak odigrati dobru utakmicu'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

A evo što o utakmici kaže Lokomotivin trener Silvijo Čabraja.

Bod protiv Hajduka nije loša stvar?

'Ne bih se baš složio. Nisam baš zadovoljan. Borili smo se jako dobro 70 minuta, na kraju smo imali i mi prilike, imao ih je i Hajduk. Na početku smo imali tri izrazite šanse. Imali smo prednost 50 minuta, ne mogu biti zadovoljan rezultatom, mogu biti zadovoljan igrom, karakterom, poštovanjem i htijenjem svojih igrača'.

Imali ste puno šansi?

'Što bi bilo kad bi bilo... Gledatelji su mogli uživati, bilo je puno prilika. I Hajduk i mi smo htjeli pobijediti. Stadion je bio prepun, stvarno za uživanje'.

Hajduk vas je stisnuo u drugom dijelu?

'Vodimo 1:0, pa ne igramo protiv četvrtoligaša, igramo protiv lidera prvenstva. Očekivali smo to. Ne znam je li nam Hajduk stvorio ijednu šansu u prvih 15-20 minuta, ali to je naša stara boljka. Protiv Osijeka, Rijeke i Dinama smo vodili 1:0 i onda uvijek ispustimo to vodstvo'.

Niste zatvarali utakmicu?

'Kad zatvarate utakmice, onda ste stalno pod pritiskom sa svih strana. Vrlo opasno živite. Imali smo i mi 2-3 jako dobre tranzicije, da smo bolje reagirali, možda bismo i povisili rezultat'.

Slijedi vam Istra, nju ste zadnje pobijedili...

'Nadam se da će se ponoviti pobjeda, bilo bi lijepo da završimo u dobrom tonu i da desetak dana mirno spavamo'.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

  • +29
SuperSport HNL: Lokomotiva - Hajduk (18. kolo) Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Više doznajte OVDJE.

VIDEO

Standings provided by Sofascore