TURNIR U MIAMI

Karlović zaokružio uspješan hrvatski dan

20.03.2014 u 08:47

Bionic
Reading

Ivo Karlović zaokružio je idealan dan hrvatskih predstavnika u Miamiju. U prvom kolu Masters 1000 turnira svladao je Paul-Henrieja Mathieua u dva tie-breaka čime su svi hrvatski predstavnici izborili drugo kolo

Savršen dan za hrvatske predstavnike na Masters 1000 turniru u Miamiju upotpunio je Ivo Karlović koji je s dva puta po 7-6 bio bolji od francuskog predstavnika Paul-Henrieja Mathieua.

Nakon sat i 40 minuta igre hrvatski tenisač je pokazao više mirnoće u oba tie-breaka i u meču bez ijedne break lopte na obje strane stigao je do pobjede.

Obojica su vrlo dobro servirali s tim da je uvjerljiviji bio Karlović koji je uz 62 posto ubačaja prvog servisa pogodio 21 as i upisao 80 posto osvojenih poena nakon prvog i 81 posto nakon drugog servisa. Hrvatski tenisač ujedno je osvojio i deset poena više na reternu te je zasluženo slavio.

Bio je to treći međusobni dvoboj Karlovića i Mathieua na ovoj razini i prvi nakon 2009. godine kada je Francuz slavio u Cincinnatiju u dva seta. Godinu ranije u Rimu je uspješniji bio Karlović.

Drugo kolo Karloviću donosi dvoboj protiv Rogera Federera koji u međusobnim dvobojima vodi s uvjerljivih 10-1 i ove sezone igra u sjajnoj formi.

Ajla Tomljanović uspješno je preskočila prvu prepreku na WTA turniru u Miamiju. U prvom kolu igrala je protiv Francuskinje Kristine Mladenovic i slavila sa 7-6, 6-4...

Sat i 51 minutu trajala je borba Ajle Tomljanović i Kristine Mladenovic, a na kraju je uspješnija bila hrvatska tenisačica. 82. igračica svijeta ove sezone baš i ne briljira, upisala je tek četiri pobjede i osam poraza, međutim protiv Tomljanović je uspjela "produžiti" meč.

Trebalo je Tomljanović malo vremena da se zagrije i Mladenovic je to odlično iskoristila te je ekspresno povela s 3-0 uz dvostruki break, ali uspjela se Tomljanović jednako tako brzo vratiti i spriječiti brzi gubitak prvog seta. U završnici seta imala je priliku riješiti taj dio igre sa 6-4, međutim propustila je set loptu te se otišlo u 13. igru. Tamo je Tomljanović bila bolja sa 7-4 i nakon više od sat vremena borbe uzela prvi set.

U drugom setu bilo je nešto lakše. Ključni break stigao je kod 3-3 i nakon toga Mladenovic više nije dobila niti najmanju priliku za kompliciranje meča.

Tomljanović je uz pet realiziranih break lopti i s osvojenih 13 poena više na reternu stigla do prolaska u drugo kolo.

Drugo kolo donosi joj veći izazov jer će tamo igrati protiv 30. nositeljice, Španjolke Garbine Muguruze koja je ove sezone već osvojila turnir u Hobartu, na Australian Openu eliminirala Carolinu Wozniacki te kasnije igrala finale Florianopolisa.