'STAR SAM, ALI...'

Karlović poslao jasnu poruku onima koji ga tjeraju u penziju!

07.02.2018 u 17:06

Bionic
Reading

Ivo Karlović nema namjeru prestati igrati tenis sve dok bude imao dovoljno ATP bodova za nastupe protiv onih najboljih...

Teniski rekorder po broju as servisa polako se približava svom 39. rođendanu, no na Australian Openu pokazao je da još uvijek može igrati na vrhunskoj razini.

  • +7
Ivo Karlović Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Plasmanom u treće kolo postati je najstariji kojem je to uspjelo na Grand Slam turniru u Melbourneu, a 90. mjesto na ljestvici još mu omogućuje nastupe na ATP razini pa priznaje da o mirovini još uopće ne razmišlja.

'Puno mi znači da u ovim godinama još mogu ostvarivati ovakve rezultate. Star sam i to znam, ali ne osjećam se kao da starim,' izjavio je Ivo Karlović za službenu ATP stranicu i naglasio:

'Pomoglo bi kada bi mi tijelo uspjelo biti zdravo tijekom cijele sezone. Dok god budem u vrhu ljestvice i time mogao nastupati na svim turnirima, neću uopće uzeti u obzir mogućnost prestanka igranja.'

Ovog tjedna u ekvadorskom Quittu Div sa Šalate pokušat će skupiti još bodova koji bi ga zadržali među najboljim tenisačima svijeta. Startao je pobjedom protiv Amerikanca Ernesta Escobeda rezultatom 6-4, 6-7 (6), 7-6 (4) nakon dva sata i devet minuta igre.