BOČICA UMJESTO REKETA

Karlović čeka djevojčicu i propušta Davisov kup

02.08.2011 u 20:32

Bionic
Reading

Iako je Marin Čilić ušao u finale umaškog turnira i prekinuo neugodnu tradiciju bez domaćeg finalista dugu 21 godinu, hrvatskim tenisačima ove godine bolje ide na privatnom polju nego s reketom u ruci

Nakon Ivana Ljubičića, čija će supruga Aida u studenome drugi put roditi, otac će postati i Ivo Karlović (32)! Posumnjali smo u nešto kad je izbornik Goran Prpić za sraz s JAR-om pozvao Lovru Zovka. I pogodili! Karlovića neće biti u rujnu u Johannesburgu i to je priopćio Prpiću. Baš u tom tjednu div sa Šalate trebao bi postati otac!

'Supruga Alsiona (Amerikanka podrijetlom s Jamajke, nap. a.) ima termin baš taj vikend kad je meč s Južnoafrikancima. Očekujemo rođenje kćeri. Iako bih želio pomoći dečkima u tom važnom meču, to mi je, sasvim logično, apsolutni prioritet', otkriva Ivo.

Potom je i priznao:

'Dugo smo čuvali tu tajnu i za nju su znali samo članovi obitelji!'

Zbog iščekivanja sretnih trenutaka promijenio je i raspored svojih nastupa na turnirima.

'Nakon ovog tjedna igrat ću još na turnirima u Montrealu, Cincinnatiju te na US Openu jer na njima mogu igrati sa zaštićenim renkingom. Nakon toga ću na dulje prekinuti s igranjem i čekati prinovu. Prvi sljedeći turnir ne namjeravam igrati prije sredine listopada. Želim prvih tjedana biti uza suprugu i kćer', objašnjava Ivo.

Ne krije da jedva čeka trenutak kad će zagrliti svoje dijete.

'Strašno sam uzbuđen zbog uloge oca. Mnogi mi kažu da je na početku to fizički naporno, no i da su to trenuci za pamćenje. Ne znam još kako ćemo organizirati zajednička putovanja na turnire jer zasad ne namjeravam prekinuti karijeru. Morat ću pažljivije planirati raspored nastupa', rekao je Karlović.

Na ATP turniru u Washingtonu izgubio je u prvom kolu od Amerikanca Russella (6:4, 7:6 (4)). Bio mu je to osmi poraz u devet zadnjih mečeva.

'Na treninzima je sve dobro, no u mečevima mi ne ide. Možda je razlog tome i skora prinova u obitelji. Nije jednostavno koncentrirati se na mečeve znajući da je taj trenutak sve bliže'.